Bir Yıl

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Yıl

Bir Yıl

Daha dün gibi hatırlıyorum bu küçümen kitabı nereden aldığımı Montparnasse garından trene binip Marsilya’ya gidiyordum Büyülendim Kısa bir sürede bitince, tüm iyi romanlarda sizi çarpan his, geldi çöktü üstüme: “Niye bitti ki?” Hakikaten, niye bitmişti ki? Ben, Echenoz’un yeni Fransız romanının en büyük üstatlarından biri olduğunu bu romanla anladım Arkasından Ben Gidiyorum’u okudum Aynı minvalde bir hikâyeydi O da şahaneydi İşin tuhaf tarafı, bu küçümen Bir Yıl da, Goncourt ödülü alan Ben Gidiyorum da, aslında, amaçsız, plansız, nedensiz bir kaçışın hikâyesi Kahraman niye kendini yollara vurur, niye oradan oraya salınır, başına niye tüm bu anlamsız şeyler gelir, dünyaya niye böyle bakar ve daha da önemlisi, nasıl böyle büyük bir kayıtsızlıkla, büyük bir şefkatle bakar, sorup durdum kendime… Çözemedim Çözdüğüm tek şey, bu romanların büyük bir okuma keyfi barındırdığı Bu tecrübenin kaçırılacak bir tecrübe olmadığını düşünüyorum Hakikisini yapamayacağımıza, yani anahtarlarımızı kapının yanındaki masaya bırakıp, kapıyı açıp, çıkıp, merdivenlerden inip, öylesine, nedensiz, kaderimizin bizi götürdüğü yere gidemeyeceğimize göre… En iyisi, okumak

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
8,79 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com