Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Komedi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
koca, pişirme, rehberi

Koca Pişirme Rehberi

Eski 05-25-2007   #1
Ergenekon
Varsayılan

Koca Pişirme Rehberi





Kocaların çoğu pişirilme sürecinde "yanlış işlem" gördüklerinden yumuşaklıklarını ve iyi niteliklerini kaybederek bozulurlar Gerçek odur ki, bazı kadınlar onları sıcak suda haşlayarak, bazıları ilgisizlikleriyle dondurarak, bazılarıda basıp, ezip turşusunu kurarak ve yine kimileri de savurganca harcayarak bozulmalarına neden olurlar

Özenilerek hazırlanan her kocanın iyi ve yumuşak olacağı söylenemez Ancak iyi pişirilenin gerçekten tadına doyum olmaz Koca şeçiminde ne lüferin alımındaki gümüş pırıltısı, ne barbunyanın altın yaldız görünümü geçerlidir Bunun içın çarşı pazar dolaşmaya da gerek yoktur Genellikle en iyileri kapınızın önüne gelenlerdir
Beğeninin kişisel olduğunu düşünerek koca seçimini yalnızca kendiniz yapınız Kendiniz sabırla pişiremeyecekseniz almaktan vazgeçiniz
Kocayı pişirmek için en iyisi porselen bir kap ise de, elinizde toprak çanaktan başkası yoksa özenle kullanıldığında aynı işi görebilir
Kocalar da karides ve istakoz gibi canlı pişirilirler Bazen pişerken tencerenin dışına taşıp yanabilir yada kenarları sertleşerek kabuk tutabilirler Onları tencerelerinde tutmak için "görev duygusu" adlı zayıf iplikten çok "huzur" adlı sağlam sicimle sıkı sıkıya bağlanmalıdır
Sevgi, sıcaklık ve neşeden oluşan sürekli bir ateş yakılır Kişiliğinde uygun bir ısıya ayarlanarak ateşe oturtulur Köpürerek taşması halinde kaygılanılmamalıdır Pek çoğu iyice pişinceye kadar sık sık köpürebilir
Özellikle sirke ve karabiber yerine tatıcıların "öpücük" adı altında sattıkları şekerden biraz konulabilir Tadına bakarken hoşgörü, iyimserlik ve neşe benzeri baharattan birer tutam katmanız önerilir
Ancak bunlar diğer baharatlar gibi azar azar ve dikkatlice kullanılmalıdır Yumuşaklığını kontrol ederken sertleşmesinden kaçınılmalıdır Fazla yayılmasını ve kabın dibine oturarak işe yaramaz hale gelmesini önlemek için arada bir hafifçe karıştırılmalıdır Kıvama geldiğini anlamamak olanaksızdır
Böyle pişirildiği zaman size çok uygun ve sindirilmesi kolay olacaktır Dikkatsizlik nedeniyle ev ateşini soğutmazsanız, bozulmadan istediğiniz süre dayanır Bu yolda hazırlanmış "koca" mutlu bir ömür boyunca tadını korur!
(bu yazı 1800 yıllarında basılmış bir yemek kitabının ön sözünden alınmıştır)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.