Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilginç, seçmeler, taraf, yazılarından, zamanlar

İlginç Zamanlar - (Taraf Yazılarından Seçmeler 2008-2011)

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

bazen kendimi hızlı giden bir trenin camından dışarıyı seyreden ve gördüğü bazı imajları ancak aklında tutabilen şaşkın bir turist gibi hissediyorum Bu kadar hızlı toplumsal ve fiziksel değişim yaşamış bir ülkede her şeyin biraz “eksik kalması” veya eskilerin deyimi ile “nâtamam” olması kaçınılmazdı Ben de yazılarımda eksik kalan, üzerinde durulmayan, suskunlukla geçiştirilen veya yeteri kadar tartışılmadığına inandığım meseleler üzerinde kalem oynatmaya karar verdim Kitaba girmesini istediğim yazıları seçerken yazdıklarımı tekrar okudum Üslup olarak, bir kısmını biraz duygusal, bir kaçını hayli sert, bazılarını eğlendirici ve itiraf etmem gerekir, çoğunu iğneleyici buldum Burada “iğneleyici” sözünden kasıt, memlekette olup bitene biraz isyan eden veya sert bir biçimde eleştiren bir üsluptan bahsediyorum İsyankâr duruşun veya sürekli itiraz hâlinin biraz da “zamanın ruhu” ile ilgili olduğunu düşünüyorum Zamanın ruhu derken, söz kaçınılmaz olarak benim Taraf’taki köşemin İlginç Zamanlar olan başlığına geliyor Çinliler, bir insanın dünyasının ve çevresinin sürekli alt üst olarak, hayatının allak bullak olmasını istedikleri zaman “ilginç zamanlarda yaşayasın!” diye beddua ederlermiş Bendeniz, bu bedduanın bizler için de geçerli olduğunu düşünüyorum İlginç zamanlarda yaşıyor olmanın, çok sık olarak insanda bir taşma veya kabına sığamama duygusu yarattığını çok iyi biliyorum Çevremdeki yakın arkadaşlarımda da bu tip dalgalanmaları izliyorum Elinizdeki derlemedeki bazı yazıları bitirdikten sonra inanılmaz bir ferahlık duyduğumu hatırlıyorum Mübalağa etmek istemem, yazı yazarak çok önemli bir iş yaptığımı da sanmıyorum İşin sonunda, gazeteye yazılan yazının ömrü en fazla yirmidört saattir Fakat itiraf etmeliyim, “küçük köşenizde” yaptığınız itirazın, sizin gibi başka beddualı insanlara ulaşacağını bilmek insana ayrı bir keyif veriyor…” Ayhan Aktar, İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
12,17 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com