|
|
Konu Araçları |
balıklı, hazırlanışı, malzemesi, pırasalı, sebze, tarifi, türlü, yapılışı, yemekleri |
Pırasalı Balıklı Türlü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasalı Balıklı Türlü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiPırasalı balıklı türlü Pırasalı balıklı türlü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 35 dk 4 kişilik Malzemeler: 500 gram dilbalığı 300 gram patates 300 gram havuç 300 gram pırasa 650 ml balık suyu 1 diş sarmısak 1 adet defne yaprağı 1/2 demet maydanoz tuz karabiber Pırasalı türlüyü, dilbalığı yerine eti çabuk dağılmayan herhangi bir beyaz etli balık ya da ayıklanmış karidesle de hazırlayabilirsiniz Balık suyu 400 gr balık kafası, kılçığı ve kuyruğunu 2 su bardağı su, 1 adet ayıklanmış soğan, maydanoz sapı, 1 adet defne yaprağı, 7-8 adet karabiber tanesi, 1 adet doğranmış havuç ve 2 dilim limon ile birlikte bir tencereye koyun Ağzı açık olarak 20 dakika kısık ateşte haşlayın Soğutup süzün Daha sonra buz kalıplarında dondurup bir torba içinde ve d Hazırlanışı: Patatesleri soyun, yıkayın ve küçük küblere doğrayın Havuçları ayıklayın ve ince ince dilimleyin Pırasaları ayıklayıp beyaz ve açık yeşil kısımlarını dilimleyin Balık suyunu ezilmiş sarmısak ve defne yaprakları ile kaynatın Patates ve havuçları ilave edip 20 dakika ağzı kapalı olarak pişirin 15 dakikada pırasaları katın Tuz, karabiber ile tatlandırın Balığı 4 cm kalınlığında şeritlere kesin ve sebzelere ilave edip hafif ateşte 5 dakika pişirin Kıyılmış maydanoz yaprakları ile servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|