|
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, malzemesi, pancar, portakallı, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Portakallı Pancar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Pancar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiPortakallı pancar Portakallı pancar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 800 gram pancar 1 adet soğan 30 gram kırmızı sivri biber 4 adet portakal 30 gram dolmalık fıstık 50 gram tereyağı 1 yemek kaşığı tozşeker 125 ml sebze suyu 200 ml portakal suyu acı kırmızı biber kişniş limon suyu tuz Hazırlanışı: Pancarı iyice yıkayıp soymadan tuzlu suya koyun 35 dakika orta ateşte ağzı kapalı olarak haşlayın Delikli kepçe ile çıkartıp soğuk suya bastırın Bir bıçak yardımıyla kabuklarını soyun Pancarı elma dilimleri gibi dilimleyin Soğanı ayıklayıp küb şeklinde doğrayın Acı kırmızı biberleri uzunlamasına kesip çekirdeklerini çıkartın ve kıyın Portakalları keskin bir bıçakla beyaz kısımlarını tamamen alarak elma soyar gibi soyun ve zarların arasından fileto çıkartın Dolmalık fıstıkları yağsız tavada pembeleştirin 20 gr tereyağını kızdırın Soğan ve acı kırmızı biberi koyup pembeleştirin Üzerine şeker serpip karamelize edin Sebze suyunu ilave edip koyulaşana kadar kaynatın Pancarı karışıma katıp sallayarak kavurun Portakal ve limon suyunu ilave edin ve 3-4 dakika kaynatın Tuz ve acı biber ile tatlandırın Kalan tereyağını karışıma katın ve 2 dakika daha kaynatın Portakal filetolarını dikkatlice karışıma katın Sebzeyi büyük bir tabağa alın Kişniş ve dolmalık fıstıkları serpip jumbo karides ile servis yapın Bu tarifte pancarın tatlılığı portakal ve kişniş ile vurgulanıyor Pancar kullanımı alışılmışın dışında sofralarına getirmek isteyenler için |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|