|
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, malzemesi, pazı, sarması, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri, yoğurtlu |
Yoğurtlu Pazı Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Pazı Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiYoğurtlu pazı sarması Yoğurtlu pazı sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik 345 kalori Malzemeler: 12 adet orta büyüklükte pazı yaprağı 1 adet dolmalık kırmızı biber 3 adet yumurta sarısı 30 gram ayçekirdeği içi 50 gram kırmızı soğan 100 gram taze krem peynir 100 gram süzme yoğurt 40 gram galeta unu 1/2 demet maydanoz 10 gram nişasta 300 ml sebze suyu 100 ml krema tuz karabiber Hazırlanışı: Pazıları temizleyin, ortasındaki sert kısımları kesin Kaynar tuzlu suda kısa bir süre haşlayın Biberi küçük küp doğrayın Ayçekirdeklerini yağsız tavada kavurun Soğanı soyun ve dilimlere kesin Maydanozu çok ince kıyın Taze krem peyniri süzme yoğurt, ayçekirdekleri, maydanozun yarısı, galeta unu, yumurta sarıları, küp doğradığınız biber, tuz ve biber ile karıştırın Her yaprağa harçtan koyarak dolma gibi sarın Sebze suyunu, kremayı, soğanı, genişçe bir tencerede kaynatın Sarmaları yerleştirin ve tencerenini üstü kapalı, orta ateşte 8-10 dakika pişirin Dolmaları dikkatlice çıkarın, sıcak saklayın Yemeğin suyunu bir taşım kaynatın ve soğuk suda erimiş nişasta ile karıştırarak sos elde edin Kalan maydanozları ilave edin Tuz, biber ekin Dolmayı sos, soğanlar ve pilav ile servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|