|
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, körili, malzemesi, mercimek, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Körili Mercimek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Körili Mercimek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiKörili mercimek Körili mercimek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4-6 kişilik Malzemeler: 850 gram pazı 400 gram havuç 200 gram arpacık soğan 150 gram patates 2 diş sarmısak 1/4 tatlı kaşığı yenibahar 1/4 tatlı kaşığı tarçın 1/4 tatlı kaşığı kimyon 30 gram dolmalık fıstık 30 gram kuş üzümü 1 adet yumurta akı 1 yemek kaşığı köri 4 yemek kaşığı sıvı yaqğ 100 gram margarin 300 gram kırmızı mercimek 600 ml sebze suyu susam çörekotu tuz Hazırlanışı: Pazı saplarını 2 cm genişlikte doğrayın Yapraklarını parçalayın Havuçları soyun, verevine 1/2 cm kalınlıkta dilimleyin Arpacık soğanlarını soyun, ince ince doğrayın Patatesi soyun, tuzlu suda 30 dakika haşlayıp ezin Dolmalık fıstığı yağsız tavada kavurun Döğülmüş sarmısak, yenibahar, tarçın, kimyon ve tuz ile tatlandırın Fıstık ve kuş üzümünü katıp karıştırın Hazırladığınız karışımdan 15 adet top yapın ve her birini hafif bastırarak yassıltın Susam ve çörekotunu harmanlayın Yaptığınız yassı topları çırpılmış yumurta akına bulayıp, susam-çörekotu karışımında yuvarlayın ve kızgın yağda her tarafını 4 dakika kızartın Sıcak bir yerde bekletin Arpacık soğanı margarinde kavurun Köri ve mercimeği içine karıştırın Sebze suyunun yarısını üzerine dökün, orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin Pazı saplarını, havuç ve kalan sebze suyunu ilave edin, tuzlayın, üstü kapalı olarak 20 dakika pişirin Arada bir karıştırın Pazı yapraklarını da içine atın 10-12 dakika üstü kapalı olarak pişirin Susamlı toplarla servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|