|
|
Konu Araçları |
çorbası, hazırlanışı, ispanak, malzemesi, mantar, tarifi, yapılışı |
İspanak Mantar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanak Mantar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiIspanak Mantar Çorbası Ispanak Mantar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dakika 4-6 kişilik Malzemeler: 1 paket ıspanak (dondurulmuş) 30 gram kurutulmuş mantar 500 gram taze patates 1 adet havuç 1 litre sebze suyu 250 gram arpacık soğan 300 gram taze mantar 6 yemek kaşığı sıvıyağ 2 adet defne yaprağı 3 adet karanfil 2-3 tatlı kaşığı acı kırmızı biber 1/2 demet taze soğan 250 gram krema tuz Ispanağı, mantar ve arpacık soğanı ile haşlayıp biberli krema ve taze soğan ile birlikte sunarak elit bir yemek haline getirebilirsiniz Hazırlanışı: Kurutulmuş mantarları 400 ml sıcak suda yumuşamaya bırakın Patatesleri kabukları ile haşlayın Kabuklarını soyup ikiye bölün Ispanağı çözdürüp iri iri doğrayın Kurutulmuş mantarları süzün, sebze suyunun içine koyun Ispanağı da katın ve kısık ateşte 30 dakika pişirin Bu arada arpacık soğanları soyun, taze mantarları temizleyin Havucu temizleyip küb doğrayın Sıvı yağı büyük bir tavada kızdırın Soğanları, taze mantarları, havucu, defneyi ve karanfilleri kızgın ateşte kavurun Patateslerle birlikte ıspanak çorbasına ilave edin ve 15 dakika daha pişirin Çorbayı tuz ve 1 yemek kaşığı kırmızı biber ile tatlandırın Taze soğanı doğrayıp 2/3 ünü krema, tuz ve kalan kırmızı biber ile karıştırın Kremayı çorba ile birlikte servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|