![]() |
Plastik İşletmeci Plastik İşletmeci Mesleği Plastik İşletmeci Bölümü Plastik Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Plastik İşletmeci Plastik İşletmeci Mesleği Plastik İşletmeci Bölümü Plastik HakkındaPlastik İşletmeci Plastik İşletmeci Mesleği Plastik İşletmeci Bölümü Plastik İşletmeci Hakkında Plastik İşletmeci Bilgi Plastik İşletmeci Tanımı Plastik İşletmeci Plastik İşletmeci Mesleği Plastik İşletmeci Bölümü Plastik Hakkında PLASTİK İŞLEMECİ TANIM Plastik hammaddenin eritilerek, hazırlanan kalıba göre istenilen şekle dönüştürülmesini gerçekleştiren, bu işlem yapılırken kullanılan kalıp ve makinelerin bakım ve onarımını sağlayan kişidir ![]() GÖREVLER - Plastik enjeksiyon ve extruzyon kalıplama makinelerinin genel bakımını, günlük kontrolünü yapar işe hazırlar, - Kalıbı makineye takar (enjeksiyon, şişirme, çekme, savurma, kaplama yöntemleriyle çalışan makinelerden biri olabilir ![]() ![]() KULLANILAN ALET VE MALZEMELER - Gravür (plastik hammadde), Enjeksiyon makinesi, - Şişirme makinesi, Çekme makinesi, Savurma makinesi, Kaplama makinesi, - Çeşitli plastik boyaları, Kırma makinesi, Anahtar takımı, Matkap, mengene, - Tornavida, yağdanlık, zincir ![]() MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Plastik işlemeci olmak isteyenlerin; - Makine parçaları arasındaki ilişkiyi görebilen, - Aletlerle ve malzemelerle çalışmaktan hoşlanan, - El ve parmaklarını ustalıkla kullanabilen, - Rutin işlerden sıkılmayan, - Dikkatli ve tedbirli, - Bedence güçlü kimseler olmaları gerekir ![]() ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Çalışma ortamı gürültülü ve kokulu olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI Otomobil fabrikalarında ve oto elektrikçiliği yapan büyük ve küçük işletmelerde çalışırlar ![]() ![]() MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Mesleğin eğitimi yeterli müracaat olması durumunda tüm mesleki eğitim merkezlerinde verilmektedir ![]() MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI Çıraklık eğitimine başlayabilmek için; · En az ilköğretim okulu mezunu olmak, · 14 yaşını doldurmuş 19 yaşından gün almamış olmak, ancak 19 yaşından gün almış olanlardan daha önce çıraklık eğitiminden geçmemiş olanlar, yaşlarına ve eğitim seviyelerine uygun olarak düzenlenecek mesleki eğitim programlarına göre çıraklık eğitimine alınabilir ![]() ![]() EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Mesleki eğitim merkezlerinde bu mesleğin eğitim süresi lise ve daha üst düzeyde genel eğitim almış olanlarda 1 yıl, ilköğretim mezunu olanlarda ise 2 yıldır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MESLEKTE İLERLEME - Meslekte usta ve usta öğretici unvanlarına yükselmek mümkündür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BENZER MESLEKLER: Tornacı, frezeci EĞİTİM SÜRESİNCE VE EĞİTİM SONRASI KAZANÇ Eğitim esnasında işletmelerde meslek eğitimi gören çırak öğrencilere, işverenlerce yaşlarına uygun olarak asgari ücretin % 30’ undan az olmamak üzere aylık ücret ödenmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|