Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayakkabıcı, ayakkabıcılık, hakkında, mesleği

Ayakkabıcı Ayakkabıcılık Ayakkabıcılık Mesleği Ayakkabıcılık Hakkında Ayakkabıcılık

Eski 09-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ayakkabıcı Ayakkabıcılık Ayakkabıcılık Mesleği Ayakkabıcılık Hakkında Ayakkabıcılık

Ayakkabıcı Ayakkabıcılık Ayakkabıcılık Mesleği Ayakkabıcılık Hakkında Ayakkabıcılık Bilgi Ayakkabıcılık Tanımı Ayakkabıcı Mesleği
Ayakkabıcı Ayakkabıcılık Ayakkabıcılık Mesleği Ayakkabıcılık Hakkında Ayakkabıcılık Ayakkabıcılık Sektörü
Bu alan, tamamı ile lastik veya plastik ham maddeden yapılanlar hariç olmak üzere, terlik, botlar, çocuk ayakkabıları, kadın ayakkabıları, erkek ayakkabıları ve spor ayakkabıları gibi her türlü ayakkabının üretimini kapsamaktadırAyakkabıcılık alanı; deri, tekstil, metal, plastik gibi birçok alanla ilişkilidir Bu alanlarla yapılan alışverişler her iki tarafa da iş olanağı ve kazanç sağlamaktadırAyakkabı üreten işletmeler üretim teknolojileri açısından; tamamen makineleşmiş işletmeler, yarı makineleşmiş işletmeler ve el aletleriyle üretim yapan işletmeler olarak üç grupta sınıflandırılabilir Yakın tarihe kadar ayakkabı üretimi küçük atölyelerde babadan oğula geçen bir el sanatı olarak ve usta çırak ilişkisi içerisinde varlığını sürdürmüştür Ülkemizdeki ayakkabıcılık sektörü, diğer sanayi dallarında olduğu gibi son 25 yılda teknolojik açıdan hızla gelişmiştir İşletmeler üretimde kullandıkları makinelerin sayısını arttırmış ve üretim koşullarını iyileştirmiştir Günümüzde, eski yöntemlerle üretim yapan atölyeler varlığını sürdürmektedir Öte yandan, makineleşmiş ve yarı makineleşmiş üretim yapan işletmelerin sayısı da hızla artmaktadırTeknolojinin hızla ilerlediği bu dönemde meslekî eğitimin önemi de artmıştır Artık, yeni sistemleri kullanmayan, makinelerin dilinden anlamayan elemanların iş olanakları kısıtlıdır Alandaki olumlu gelişmeler ayakkabıcılık ile ilgili mesleklerin gelecekte daha iyi koşullara kavuşacağının göstergesidirAyakkabı sanayisi iç ve dış ticaret hacmi ile birçok kişiye iş imkânı sağlayan bir alandır Bu alan, mevcut kapasitesi ile ülkemiz ihtiyacını tamamıyla karşılayabilecek ve ihracat yapabilecek düzeydedirÜlkemizde ayakkabıcılık alanında çok büyük bir potansiyel bulunmaktadır Ancak; İspanya, Portekiz gibi Avrupa'daki üreticilerle rekabet edebilecek kapasiteye sahip olmasına rağmen sektörün ihracatı mevcut üretim potansiyeline göre oldukça yetersizdirAyakkabıcılık alanı esas olarak İstanbul, İzmir, Konya, Adana, Gaziantep, Bursa olmak üzere altı ilde yoğunlaşmıştır Pilot bölgeler ise Gaziantep, İzmir ve İstanbul'dur Adana, Konya ve Bursa ise ayakkabı üretimi açısından hızla gelişen ve büyümeye yatkın illerimizdirAlanın altında yer alan başlıca meslekler, tasarım ve şablon kesimciliği ile ayakkabı montajcılığıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com