|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çığlığı, feryadıserçenin, serçenin, ölüm, ölümü |
![]() |
Serçenin Ölümü Ve Feryadı....Serçenin Ölüm Çığlığı.... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Serçenin Ölümü Ve Feryadı....Serçenin Ölüm Çığlığı....Serçenin Ölümü Ve Feryadı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Serçenin Ölümü Ve Feryadı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir baba ve çocuğu parkta yürüyorlardı ![]() ![]() ![]() -Ben biricik oğlumu üzer miyim hiç! Her istediğine kolayca ulaşan bir çocuğun nasıl doyumsuz olacağını ve büyüdükçe ya bencil ya da en ufak bir sorunda mutsuz, asabi olacağını düşünmüyordu bile ![]() Çikolata, dondurma oyuncak derken, çocuğun gözü yemyeşil dallara konan-kalkan güzel kuşlara takıldı ![]() -Baba sen çocukluğunda sapanla kuş avladığını söylemiştin ya! -Evet, köydeyken sapanla çok kuş avlamıştım ![]() Çocuk ağaçtaki kuşları gösterdi; -Ben de senin gibi avlamak istiyorum ![]() Adam güldü; -Yok be oğlum, burda görürlerse kızarlar ![]() -Bana ne, ben de sapanla kuş avlayacağım ![]() Adam bir iki vazgeçirmek istedi ama şımarık yetiştirdiği çocuğunun vazgeçmeyeceğini hemen anladı ![]() -Tamam, ben çevredeki oyuncakçılarda sapan var mı bir arayım ![]() ![]() ![]() Çocuk istediğine kavuşacak olmanın sevinciyle dedesinin yanına koştu, oturdu ![]() ![]() ![]() ![]() **** **** Az sonra babası gelmişti ![]() -İstediğin oyuncaktan kalmamış oğlum ![]() ![]() Çocuk sevinçle babasına koştu ![]() ![]() ![]() Çocukla uzaklaşan baba fısıldadı; -Ortalık yerde sapan kullanırsan herkes kızar ![]() ![]() **** **** Dede oğluyla, torununun arkasından baktı; "Uslanıyor kerata uslanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İhtiyar adam rahatsız etmemeye çalışarak, biraz daha yaklaştı ![]() ![]() Yuvanın olduğu ağaca epey yaklaşmıştı, sevinçle kuşlara başını çevirmişti ki, dişi kuş göğsüne isabet eden bir taşla, acı çığlıklar atarak havada çırpınmaya başladı ![]() İhtiyar adam, kalbinin sıkıştığını, gözlerini yaşardığını hissetti ![]() ![]() ![]() ![]() Her zaman insanlardan kaçan erkek kuş, o anda yakındaki insanları görmüyor gibiydi ![]() ![]() Eşinin yanına inmiş, bağırarak onu uyarmaya çalışıyor ![]() ![]() Kuşun bağırışlarına toplananlar, saygı ve acı dolu bir şekilde uzakta durdular ![]() ![]() ![]() Yaşlı adam torunuyla, oğlunun koşarak ağaçların arasından çıktıklarını gördü ![]() ![]() ![]() ![]() -Eşini kaybeden şu kuşun feryadını dinle önce, sonra da yuvada açlıktan ölecek yavruları düşün ve azcık vicdanın varsa utan ![]() ![]() Şımarık torun, dedesinin ilk defa ağladığını görüyordu ![]() ![]() Ahmet Ünal ÇAM ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|