|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
cuma, efendimizin, hutbesi, ilk, okudugu, peygamber, sav |
![]() |
Peygamber Efendimizin (sav) Okudugu İlk Cuma Hutbesi... |
![]() |
![]() |
#1 |
tatia27
|
![]() Peygamber Efendimizin (sav) Okudugu İlk Cuma Hutbesi..."Ey Insanlar! Kendiniz için ahiret azığı hazırlayınız ve onu kendinizden önce gönderiniz! Elbette bilirsiniz ki, ölecek ve dünyada her şeyinizi geride bırakacaksınız! Sonra Alemlerin Rabbi, arada bir tercüman ve perde bulunmaksızın sizden herbirinize: Sana benim Resulum gelip, emirlerimi tebliğ etmedi mi? Ben sana mal verdim, ihsanda bulundum ![]() Sen, bu nimetlerden, kendine ahiret payı ayırdınmı? diyecek Oda, sağına soluna bakacak, hiç bir şey görmeyecek ![]() Sonra, önüne bakacak, orada da cehennemden başkasını görmeyecek! Öyle ise, yarım hurma ile de olsa, cehennemden kendisini korumaya gücü yeten hemen o hayrı işlesin ![]() Onu bulamayan da güzel bir sözle kendisini korumaya çalışsın ![]() Çünkü bir iyiliğe, on mislinden yediyüz misline kadar sevab verilir ![]() Selam size, ALLAH'ın rahmet ve bereketleri üzerinizde bulunsun!" KAYNAK: (İbn-i Hişam, I, 118-119, Beyhaki, Delail, I 524) --------------------------------------------------------------------- Bu da 1 ![]() "Ey insanlar! Ölmeden önce tevbe edin; fırsat eld eiken salih ameller işlemeye bakın! Gizli-açık bolca sadaka vermek ve Allah'ı çok çok zikretmekle Rabbinizle aranızı düzeltin! Böyle yaparsanız, rızıklandırılır, yardım görür ve kaçırmış olduğunuz şeyleri elde edersniz ![]() Biliniz ki Allah, bu yılınızın bu ayında, bu yerde size kıyamete kadar "cuma namazı"nı farz kılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
doctor88
|
![]() yasayıss amacımızz apacık ortada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ergenekon
|
![]() KAYNAK: (İbn-i Hişam, I, 118-119, Beyhaki, Delail, I 524) çok güvenilir bir kaynak bu ![]() ![]() ![]() yüreğine sağlık, çok güzel bir konuyu işlemişsiniz, Allah Razı olsun ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|