09-08-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İkbal Geleneksel Kangal Sucuk 1200 Gr
İkbal Geleneksel Kangal Sucuk 1200 Gr
SUCUK
Anadolu'ya özgü bir kültürdür sucuk Doğum yeri her ne kadar bilinmese de sucuk diyarı Afyon veKayseri diye bilinir Sucuk literatürlerde baharatlanmış kıymanın kurutulmuş bağırsağa doldurulmuş şekli diye geçer Fakat sucuğun doğumu eskiden tarlada çalışan işçiler için et yemek çok zor bir işti Sıcaklardan dolayı et fazla durmaz ve kısa bir süre içinde bozulur, yenmez hale gelirdi Bozulmayı önlemek için kıymayı bolca baharata bularlar, o şekilde ömrünü uzatmaya çalışırlardı Yalnız kıymanın hava almaması gerekiyordu Bunun için birçok denemeden sonra bağırsak bulundu Temizlenen ve kurutulan bağırsaklara baharatlanmış kıymayı koymak o yiyeceğin uzun süre bozulmamasına yarıyordu Bazen günlerce geçirilen elektriksiz yayla ortamında her daim et yeme arzusu bu şekilde giderilmiş olurdu İKBAL'in sucuk üretiminde kullandığı et, yağ ve baharatlar tekniğine uygun olarak karıştırılır ve 24 saat boyunca dinlendirilerek, tat ve aromanın daha iyi gelişmesi sağlanır Karışım kıyma büyüklüğünde çekilerek sucuk hamuru hazırlanır Hamur hazırlama esnasında, et içinde bulunan kıkırdak, kemik ve sinir gibi sert yapılar, otomatik olarak ayrılır Hazırlanmış olan hamur, vakumlu dolum makinelerinde bağırsaklara doldurulur Dolum sonrasında ürünler klima odalarına alınarak, fermantasyona tabi tutulur Fermantasyonu biten ürünler paketleme bölümünde vakumlanır, etiketlenir ve kolilenerek satışa hazır hale getirilir
AFYON İKBAL
1922 yılında Afyon’da mütevazı bir Anadolu lokantası olarak başlayan İKBAL’İN öyküsü, bugün kalitenin, lezzetin, güvenin ve dürüstlüğün adı olarak sürüyor İKBAL, 1989 yılında Afyon – İzmir Karayolu’nda hizmete açılan Dinlenme Tesisleri, 1990’lı yılların başlarında ise, kurduğu lokum ve et üretim tesisleriyle, başta sucuk ve pastırma olmak üzere geleneksel tadı koruyarak ürettiği ürünlerle, sektöründe aranan ve güvenilen bir marka olma yolunda büyük başarılara imza atmıştır Türkiye’nin en modern üretim ekipmanlarına sahip olan firmalardan biri haline gelmiştir Sektörün deneyimli kadrolarıyla üretim birimini güçlendiren İKBAL, yeni ürün denemelerini başarıyla tamamlamıştır Sucuk ürünlerinin yanına en az onlar kadar kaliteli sosis, salam ve diğer et ürünlerini eklemenin gururu içindedir Bugün İKBAL, emin adımlarla yeni hedeflere koşuyor Kalitesini ISO ve HACCP belgelerini alarak tescillemiş bulunuyor Kalitenin bireye, topluma ve genel ahlak ilkelerine duyulan sorumluluktan doğduğuna inanan İKBAL Gıda, Türkiye’de kalite anlayışına “insan odaklı” yeni bir yaklaşım getireceğine inanıyor
Ürünün Resimleri:


Ürün Özellikleri :
- Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır
Piyasa Fiyatı - 07 09 2012
47,51 TL
|
|
|