![]() |
Babam Beni Sevmiyor Psikolojisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Babam Beni Sevmiyor PsikolojisiÜlkemizde özellikle ergenlik çağındaki çocukların psikolojik olarak sorun yaşadığı konulardan birisi babalarıyla ilişkileri olarak ortaya çıkmaktadır ![]() ![]() * Ergen ve çocuklar babaların yüz ifadesinden büyük ölçüde etkilenmektedir ![]() ![]() * Çocuğu dinlerken gözlerinin içine bakmayan ya da bakmaktan çekinen babalar farkında olmadan çocuklarına “seni önemsemiyorum” mesaj verebilirler ![]() ![]() * Babanın çocuklarla annelere oranla daha az vakit geçirmeleri giderek babayla çocuk arasına bir uzaklık ve mesafe girmesine neden olabilir ![]() ![]() * Babalar için çocukla vakir geçirmek ya da duygularını çocuğa hissettirmek geleneksel öğretilerden etkilenmektedir ![]() ![]() * Çocuklar ve ergenler babanın ev içerisindeki sesini yükseltmesini kendisine yöneltilmiş bir mesaj gibi algılayabilirler ![]() ![]() ![]() * Baba çocuğa vermek istediği mesajları gönderirken anneyi aracı olarak kullanmamalıdır ![]() ![]() ![]() * Baba çocuğun kendisine uzak durduğunu bahane ederek çocukla iletişimden kaçınmamalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() * Çocuk ya da ergene gün içerisinde en az bir kez olmak üzere 10 dakika da olsa özel bir zaman dilimi ayrılmalıdır ![]() ![]() ![]() * Çocuklar –ergenler babalardan duydukları olumlu cümlelerden çok fazla etkilenirler ![]() ![]() ![]() * Babaların sevgiyi gösterememelerinin, duygularını açıklayamamalarının genel olarak ülkemizin aile yapısı, babaların yetiştirilme tarzı, erkeklere yüklenen roller gibi nedenlerle yoğun olarak yaşanan durumlar arasında olduğu bilinmektedir ![]() * Çocuklar için babalarıyla olumlu ve sevgi dolu bir iletişim ve ilişkiye sahip olmak büyük bir ayrıcalıktır ![]() * Bu yazıyı okuyan babların bilmesini istediğimiz en önemli nokta şudur: birçok ergen ve çocuk babasının kendisini sevmediğini düşünebilmektedir ![]() ![]() ![]() Psk ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|