10-25-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
God Of War İi (Ps2) - Oyun İncelemeleri
İşte God of War efsanesi ikinci oyunu ile karşımızda! God of War'un tadı damağımda kaldı diyenler için tam bir ağrı kesici olduğunu söyleyebilrim Hani bir oyunun devamı yapılacağında genelde " Acaba ilki kadar iyi olacak mı ? " gibisinden bir kaygı güder ister istemez insan Ama gönlünüzü ferah tutun, çünkü Kratos & God of War II hiç de çapı küçülmüş bir seri olarak nitelendirilemez Tam gaz devam demekten kendimi alamıyorum adeta
İlk oyunun sonunda hatırlarsınız ki sevgili Kratos abimiz, Ares'e duyduğu derin öfke ve intikam duygusu ile elindeki silahları beslemişti ve bu durum Ares'in canına mal olmuştu Olympus ve tanrılar için her zaman bir düzen sözkonusu olmalıdır Ares'in gidişi itibari ile bu dengeyi yerine getirebilecek birine ihtiyaç vardı ve Kratos bu tanımın tartışmasız karşılığıydı Athena'nın da yardımı sayesinde tanrılar katına yükselen Kratos ( kaldı ki Athena yardım etsin etmesin, bileğinin hakkı ile de bu yere yakışır bir tanrı olmuştu ), sadık askerlerinin onun için durmaksızın yaptığı seferleri ve kazandığı zaferleri yukarıdan seyrediyordu Ancak Kratos savaşmak için yaratılmıştı ve öylece tahtında oturmak ona yeterli gelmiyordu Atina'ya düzeni getireceği düşünülürken, Kratos geçmişindeki kanlı hatıraları ve hatırladıklarının ona beyninde yaşattığı kaos ile huzursuzdu Etrafa saldığı dehşet artık sadece ölümlü dünyanın yaşayanları için değil, Olympus' un diğer tanrıları için de tehtidkar bir hale gelmişti  
Sonunda, ona zamanında yardımcı olmuş olan Athena'nın ihaneti ile tanrısallığını kaybetmişti Bu ihaneti izleyen olaylar sonucu Zeus kendisine yardım eli uzatır Bugüne kadar kendisine hiç yardım etmemiş olan Zeus'un tavrına Kratos başta şüphe ile yaklaşır " Bana neden şimdi yardım ediyorsun ? " diye sorduğunda, Zeus, Kratos'a " Bu herkesin iyiliği için " gibi bir cevap verir Ona Olympus'un Kılıcı' nı ( Blade of Olmpus) gönderdiğini ve bu kılıcı alması için gerekirse kendi gücünden bile fedakarlık etmesini, ancak sonunda kılıcı ele geçirdiğinde kılıcın ona bahşedeceği gücün muazzam olacağını söyler  
Ancak tanrılar tanrısı Zeus bile Kratos'a yalan söylemiştir ve kılıç Kratos'u güçlendirmek için değil, zayıf düşürmek için gönderilmiştir Kılıca sahip olmak arzusu ile tüm gücünü tüketen Kratos, kendini ölümle burun buruna hissettiği anda karşısında Zeus' u bulur Zeus tarafından öldürülen Kratos'un bedeni Hades'in cehennemine doğru çekilirken, Gaia tarafından kurtarılır Titanlar & Gaia, Kratos ile ortak düşmanlara sahiptir Gaia tarafından " Kaderin Kızkardeşleri " 'ne gitmesi söylenir Kaderi ve geçmişi değiştirebilmek ve Zeus' tan intikam almak amacı ile yanıp tutuşan Kratos, eskisine göre daha güçlü, daha tahammülsüz ve daha sinirli Oyun boyunca karşısında neredeyse 15 saniye' den fazla konuşan kimseyi canlı bırakmıyor ve içindeki intikam ateşi değil Zeus'u, Olympus'u bile yakabilecek kadar büyük
Bu kez Kratos'un öfkesi, o gür sesiyle de düşmanlarına dehşet salıyor  
" I am the God of War None shall defy me!!! "
İşte oyunda kullanabildiğiniz büyülerden birinde, Kratos'un ağzından bu cümleleri duyabilmeniz mümkün Gerçi büyü yaparken kullanmasa da, Kratos'un silahları üzerine basa basa " Bu adam savaş tanrısı, yeri gelir Zeus bile korkar ! " şeklinde durumu dile getiriyor Silahlar demişken oyuna yeni silahlar da eklenmiş, ama Blades of Chaos genel olarak oyun içerisinde daha kullanışlı bir silah olarak ön planda kalmış ( ki o güzelim silahlar saygıyı hak ediyor, aksi olsaydı inanın üzülürdüm ) Silahlar ve büyülere dair özelliklerimizi yine sağdan soldan topladığımız kırmızı damlalar ( iki senaryodur şu oyunu oynarım, daha o bahsettiğim kırmızı damlalara uygun bir isim bulamadım, umarım üçüncü oyunda bulurum Daha oyunun başında itibaren tek kişilik bir ordu modunda gezerken, üzerine bir de bu upgrade'ler gelince, kendinize yaratabileceğiniz görsel şölen ancak game pad becerileriniz ile sınırlı Kontroller ilk oyunda da çok güzeldi, bu oyunda ise müthiş İster kontrol hakimiyeti olsun, ister tuş konfigürasyonu olsun, ister combo' lar olsun, ilk oyunu görüp de " ya keşke şu da olsaydı " diyebileceğiniz hemen hemen herşey bu sefer bize sunulmuş
Hikayesi en az birinci oyun kadar sürükleyici, üzerine bir de mitoloji' den bildiğimiz Prometheus & Icarus ( vah zavallım, oynayın da görün neler çektiğini bizim deli oğlan Kratos'dan ) gibi karakterler de karşımıza çıkıyor
Boss dövüşleri ve oyun esnasında yer alan aksiyon doruk noktada, hatta oyunun bir bölümünde Griffin'ler üzerinde, gökyüzünün mavi semalarını bile düşmanlarımıza cehennem edeceğiz
Kişisel fikrimi sorarsanız God of War II, ilk oyunda yakalanan başarının çok çok üstünde ve bizi kendine daha uzunca bir süre bağlayacak gibi duruyor God of War III 'ün çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorum diyebilirim  
|
|
|