Sivas Kebabı |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Sivas KebabıSivas Kebabı Malzemeler Yarım kg koyun etituz soğan kırmızı biber karabiber yarım kg patlıcanyeşil biber domates Tarifi Koyun eti parçalanr, bunlar pirzola büyüklüğünde ayrılıp, tuz, soğan ve baharattan oluşan bir karışıma yatırılır Bu etler bir ucu baston gibi eğik uzunca şişlere dizilir, alaca soyulup dilimlenmiş patlıcan, yeşilbiber ve domates de sırayla atrı şişe dizilir Bu şişler bir tandırı andıran 1,5 metre derinlikte ve genişliğinde olan tuğlalardan örülmüş toprakla sıvanmış ocakta pişirilir Ocağın üzeri açık olup asmak için bir tel vardır Şişler ateş üzerinde dik asılarak pişirilir İnce bulgur, salça soğan, biber, tuz ilavesiyle hazırlanan içle doldurulur![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|