![]() |
Kestaneli Kurabiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Kestaneli KurabiyeKestaneli Kurabiye Malzemeler - 3 yumurta akı - 250gr ![]() - 1 paket vanilya - 1 tatlı kaşığı tarçın - bir tutam kakule tozu ( bir tutam karanfil tozu, zencefil de çok yakışır ) - 350 – 400gr ![]() - 100gr ![]() - 60gr ![]() - 1 tatlı kaşığı portakal kabugu rendesi - 1 tatlı kaşığı kakao - ve süslemek için ½ tatlı kaşığı kakao Yapılışı: 1- Yumurta aklarını kar yapın ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Vanilya, tarçın, kakule ve bademi ekleyip karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3- Fırını 130 C’ye ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() 4- Süsleme: Daha önce ayrılan 4 çorba kaşığı bezeden 2 tatlı kaşığı ayırın ve yarım tatlı kaşığı kakao ile karıştırın ![]() ![]() ![]() 5- Önce 130 C’de 15 dakika pişirin ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|