Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çocuklarınızı, sevin, tam, şımarmadan

Çocuklarınızı Şımarmadan Tam Sevin

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çocuklarınızı Şımarmadan Tam Sevin

Çocuklarınızı şartsız sevin şımartmadan

* Çocukları şartsız sevdiğinizi onlara da gösterin
* Çocuğunuzu başkalarıyla kıyaslamayın Hem kıyasladığınız kişiye hem de size nefret geliştirir Olumsuza benzetme yanlış olduğu gibi, olumluyla kıyaslama da yanlıştır Çocuk sevilmediğini düşünür
* Çocuklara vermemiz gereken temel şey şudur: “Biz seni çok seviyoruz ve bu sevgimiz hiçbir şarta bağlı değil Yani şunu yaparsan severiz bunu yapmazsan sevmeyiz diye bir şey bizim lügatimizde yok Yanlış bir şey yapman bu sevgimizi azaltmaz Sadece beni üzer/biraz kırılırım” Bu yaklaşım, çocuğun ihtiyaç duyduğu temel güven duygusunu oluşturur * Kişiliğini değil davranışlarını eleştirelim “Ne biçim çocuksun?” gibi kişiliğine yönelik saldırı değil, “Bunu yapman beni çok üzdü, küfürlü konuşmanı hiç tasvip etmiyorum” şeklinde davranışına yönelik eleştiri yapmamız gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com