Evde Malzeme Yapımı... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Evde Malzeme Yapımı...Evde MaLzeme Yapımı ![]() ![]() Evde MaLzeme Yapımı![]() ![]() ![]() *ZİNCİR* #Tel sarma aletinizin kalın çubuğuna 80 mmlik telinizi sarın ![]() ![]() Çubuktan çıkardığınız telinizi yan keskinizle halka oluşturacak şekilde teker teker kesin![]() ![]() Kesitiğiniz bu halkaları dilerseniz tek tek;dilerseniz ikili ya da üçlü birbirine ekleyin![]() ![]() ![]() #Tel sarma aletiniz yoksa;kurşun kalem kalınlığında yuvarlak bir cisme de telinizi dolayıp diğer aşamaları uygulayabilirsiniz ![]() ![]() ![]() *ÇİVİ* Bunu hardal rengi çivi bulamadığım için buldum ![]() (belki vardır bilmiyorum;buldum demek yanlış olabilir![]() ![]() varsa eğer şimdiden özürlerimi bildiririm![]() ![]() )#boncuğunuzu telinize geçirin ![]() ![]() (80 ya da 60 lık kalın tel![]() ![]() ) telinizin ucunu kargaburun ile ezin![]() ![]() (kullanış açısından ezilmesi gerek) sonra yuvarlak burunlu pense yardımıyla -boncuğunuzun büyüklüğüne göre- hafifçe kıvırın![]() ![]() boncuğunuzu uca doğru itin ve naylon burunlu pensenizle boncuğa doğru bastırın![]() ![]() diğer ucuna da loop yapın işlem tamam:)Ben denedim dediğim gibi ![]() ![]() sapasağlam oldu![]() hatta hayalet gibi sallanıyor boncuklar![]() ![]() üstelik istediğiniz renkte çivi yapabilirsiniz bu şekilde![]() ![]() ![]() *HALKALI ÇİVİ* Ben çok uzun süredir halkalı çivi almıyorum ![]() ![]() ![]() #80 ya da 60 lık telinizi istediğiniz boyda kesin ![]() ![]() bir ucuna loop(halka) yapın![]() ![]() boncukları geçirdikten sonra diğer ucuna da loop yapın![]() ![]() ![]() *NAYLON BURUNLU PENSE* #Kargaburununuzun ucuna selebant yapıştırın ![]() ![]() işte size zedelemeyen naylon bir burun:)*TEL BURMA ALETİ* #Dilediğiniz boyda teli kesin ![]() ![]() İkiye katlayın![]() ![]() Tam ortasını baş parmağınıza geçirin![]() ![]() Açık uçlarını kargaburun yardımıyla bikaç kez birbirine dolayın ve sımsıkı tutun![]() ![]() (bir elinizle naylon burunlu penseyle(ya da alternatifi) sıkıştırırsanız daha iyi) Baş parmağınızı çevirerek tellerinizi burgu yapın![]() ![]() ![]() *TEL DİZAYN ALETİ* #Örgü makaranızın çivilerine tellerinizi dolayarak bir çok şekil verebilirsiniz ![]() ![]() ![]() *KOLYE KLİPSİ* Pek çok yöntem ve şekli var ![]() ![]() Hem bence çok daha estetik papağanlardan![]() ![]() renk seçeneği çok ayrıca![]() ![]() Anlatması anlaşılır olmayabilir şekil gerek![]() ![]() İnşallah fotolarıyla birlikte yapacağım açıklamaları![]() ![]() Hatta T kapamalar bile yapılıyor tellerden![]() ![]() boncuklardan olduğu gibi![]() ![]() neyse şimdilik basit bir tane verelim:#3 cm kalın tel kesin ![]() ![]() bir ucuna loop yapın ve kolyenizin ucuna ekleyin![]() ![]() kalan telinizi loopunuzun ters yönüne doğru,yuvarlak uçlu penseniz yardımıyla hafifçe kıvırın![]() ![]() diğer ucunu yuvarlak uçlu pensenizin en kalın tarafına yerleştirin ve etrafında döndürün![]() ![]() (yarım halka gibi olması lazım)![]() ![]() bu ucuna da loop yapın![]() ![]() ![]() Bu aparattan bir tane daha yapın ve kolyenizin diğer bitim noktasına takın ![]() ![]() iki çengel oldu bile![]() ![]() ![]() (dediğim gibi anlatmada zorlandım ![]() şekillerle daha açık olur tabii)[ ![]() alıntı![]() ]Kolay gelsin ![]() ![]() |
|
|
|