![]() |
Özür Dilemek |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() Özür DilemekSual: Bana dargın bir arkadaş, gelip özür diledi ![]() ![]() CEVAP Samimi olmasa bile özrünü kabul etmek gerekir ![]() (Özür dilemek üzere gelen din kardeşiniz, niyetinde samimi olmasa da, özrünü kabul edin ![]() Sual: Özür dileyen kimseyi affetmek gerekir mi? CEVAP Özür dilemek üç türlü olur: 1- Yaptığı şeye mazeret göstermek, mesela uyuyakaldığım için gelemedim demek gibi ![]() ![]() (Din kardeşinin özrünü kabul etmeyen, Kevser havuzundan içemez ![]() (Müslüman kardeşinin özrünü kabul etmemek günahtır ![]() (Özrü kabul etmeyen, özür dileyenin günahını yüklenmiş olur ![]() Bu hadis-i şerifler, din kardeşinin kötülük yaptığını ve özrünün yalan olduğunu bilmeyen kimse içindir ![]() ![]() 2- Yaptım ama bir daha yapmam, keşke yapmasaydım demek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Allahü teâlâ özür dileyenin özrünü kabul eder ![]() Mümin, af etmesi için özür dilemesini bekler ![]() ![]() 3- Yapmadım diyerek inkâr etmek ![]() ![]() ![]() ![]() (Allah rızası için affedeni, Allahü teâlâ yükseltir ![]() (Affedin ki affedilesiniz!) [İ ![]() (Kaba davranana nazik olan, zulmedeni affeden, vermeyene ihsan eden, kendinden uzaklaşana yaklaşan, yüksek derecelere kavuşur ![]()
|