Taratorlu Misket Köfte |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Taratorlu Misket KöfteTaratorlu Misket Köfte Malzemeler: Tarator İçin : * 100 gram kıyılmış ceviz * 2 dilim bayat ekmek * Yarım limonun suyu * 6 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 diş sarımsak * Karabiber, Tuz Köfte İçin : * 500 gram koyun kıyması * 1 adet soğan * 2 diş sarımsak * 125 ml süt * Karabiber ve tuz * 3 çorba kaşığı un * Kızartmak için 100 ml sıvıyağ * 1 demet maydanoz * 2 dilim bayat ekmek Hazırlanması: * Kıymayı geniş bir kaseye alın ![]() * Soğan ve sarımsağı soyup küçük küpler halinde doğrayın ![]() * Maydanozun yapraklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra kıyın ![]() * Soğan, sarımsak ve maydanozu kıymaya ilave edip iyice yoğurun ![]() * Ekmeği sütle ıslatıp suyunu sıkın Ardından tuz ve karabiberle birlikte kıymaya ekleyin ve tekrar yoğurun![]() * Yağı bir tavada kızdırın Kıymayı yuvarlak toplar halinde şekillendirin Una bulayıp kızgın yağda kızartın Soğumayacak şekilde bekletin![]() * Tarator için cevizleri bir kaseye alın Ekmeği ıslatıp suyunu sıktıktan sonra cevizlere ekleyin Limon suyu ve yağı ilave edip iyice karıştırın![]() * Sarımsağı soyup ezdikten sonra 150 ml suyla karıştırıp cevizli karışıma ilave edin ![]() * Taratoru tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra misket köfte eşliğinde sunun ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|