![]() |
Mantı |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() MantıMantı Malzemeler İçi: * 250 gram kıyma * 1 büyük boy soğan (rendelenecek) * yarım demet maydanoz(ince doğranmış) Hamuru: * 2 su bardağı un * 1 yumurta * tuz * aldığı kadar su Sosu: * Yoğurt, * sarımsak, * kırmızı biber, * tereyağı, * nane, * sumak Hamurunu Hazırlanması Una bir yumurta kırılır ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük daire şeklinde açılan hamur düz ağızlı bir bıçak ile önce enlemesine ve sonra boylamasına yaklaşık 3-4cm aralılar ile kesilir ![]() ![]() ![]() Mantının İçinin Hazırlanması Kıymaya tuz ve karabiber ile yıkayıp doğradığımız maydanoz ve çok ince doğranmış soğanla güzelce karıştırılıp mantının içini hazırlayınız (Soğanı kavurmayın) ![]() Pişirme, Sos Hazırlama ve Servis Bir tencere suya tuz ekleyip hafif hafif orta ateşte kaynatın ![]() Kıyma karışımını küçük parçalar halinde (ufak zeytin taneleri şeklinde) kestiğimiz hamur karelerine tek tek yerleştirin ![]() ![]() ![]() Bolca yoğurt ile ayıklanıp, dövülmüş sarımsak karıştırılır ![]() ![]() Mantı taneleri kaynayan suya boca edilir ve orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişirilir ![]() ![]() ![]() En son olarak bir tavada tereyağı eritilip, içine arzu edilen miktarda kırmızı biber eklenir ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|