Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mantı

Mantı

Eski 12-06-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Mantı





Mantı
Malzemeler İçi:

* 250 gram kıyma
* 1 büyük boy soğan (rendelenecek)
* yarım demet maydanoz(ince doğranmış)
Hamuru:
* 2 su bardağı un
* 1 yumurta
* tuz
* aldığı kadar su
Sosu:
* Yoğurt,
* sarımsak,
* kırmızı biber,
* tereyağı,
* nane,
* sumak


Hamurunu Hazırlanması

Una bir yumurta kırılır Su ile hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur Hamur okalava ile 5mm kadar veya en ince şekilde açılır Hamur, üzerine hafifçe un serpiştirilmiş geniş bir kesme tahtasına alınır (veya masa üzerinde de bu işlemi yapabilirsiniz)

Büyük daire şeklinde açılan hamur düz ağızlı bir bıçak ile önce enlemesine ve sonra boylamasına yaklaşık 3-4cm aralılar ile kesilir Sonuçta hamur 3-4 cm kareler şeklinde kesilmiş olur Kare şeklinde olmayan hamurun kenarında kalan parçalar ortalarından büzülerek fiyonk makarna şeklinde hazırlanır ve içleri boş olarak pişirilmek üzere kenara konulur

Mantının İçinin Hazırlanması

Kıymaya tuz ve karabiber ile yıkayıp doğradığımız maydanoz ve çok ince doğranmış soğanla güzelce karıştırılıp mantının içini hazırlayınız (Soğanı kavurmayın)

Pişirme, Sos Hazırlama ve Servis
Bir tencere suya tuz ekleyip hafif hafif orta ateşte kaynatın

Kıyma karışımını küçük parçalar halinde (ufak zeytin taneleri şeklinde) kestiğimiz hamur karelerine tek tek yerleştirin Mantı tanelerini tek tek avuç içinde üçgen şeklini alacak şekilde uzak köşelerinden birleştirip, kenarlarını sıkıca kapatınız Hazırlanan mantı tanelerini hafif un serpilmiş bir tepside biriktirin

Bolca yoğurt ile ayıklanıp, dövülmüş sarımsak karıştırılır Karışım tüm mantı yemeğini içine alabilecek genişlikte bir kaba yayılır

Mantı taneleri kaynayan suya boca edilir ve orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişirilir Mantıların açılmamasına dikkat edilerek süzgeç yardımı ile pişirme suyundan süzülür Süzülen mantı içinde yoğurtlu sarımsak olan geniş kaba eklenir ve güzelce karıştırılır

En son olarak bir tavada tereyağı eritilip, içine arzu edilen miktarda kırmızı biber eklenir Kırmızı biber yanıp, kararmadan evvel tava ateşten alınır ve yoğurtlu mantı üzerine güzelce gezdirilir Arzuya göre mantıya nane ve/veya sumak ilave edilir

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.