Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bugün, çalıştıkları, cumhuriyet, hayatında, kadınlarının, meslekler, olmayan, türk, öncesi

Cumhuriyet Öncesi İş Hayatında Olmayan Türk Kadınlarının Bugün Çalıştıkları Meslekler

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cumhuriyet Öncesi İş Hayatında Olmayan Türk Kadınlarının Bugün Çalıştıkları Meslekler

Cumhuriyet öncesi iş hayatında olmayan türk kadınlarının bugün çalıştıkları meslekler

Bildiğiniz gibi Cumhuriyetimiz Kurulmadan Önce Kadınlarımız Sadece Çiftçilik ve Hayvancılık gibi işlerle uğraşmış,kısıtlıda olsa sağlık ve eğitim alanında çalışmışlardır Cumhuriyetin Kurulduğu ilk yıllarda kadınlarımız yine çiftçilik ve dışında diğer alanlarda çok aktif olamamıştırAncak Ulu Önderimiz Olan Mustafa Kemal ATATÜRK”ün önderdiğindeki devrimler ve yenilikler sonrasında kadınlarımız yavaş yavaş ta olsa toplum hayatında içinde bulunduğu kısıtlı iş alanlarından sıyrılıp hayatın her alanında çalışarak bende varım demiştirSpordan,askerliğe,sanattan,edebiyata,si yasetten bilişime her alanda büyük başarılara ulaşmıştırGünümüzde bir çok büyük şirketin yönetiminde kadınlar söz sahibidir Örneğin Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler SABANCI gösterilebilir Siyaset alanında bayan milletvekili ortalaması bir çok ülkeye göre artış göstermektedir

Kadınlarımızın Bugün Çalıştığı meslekler

Türk Silahlı Kuvvetlerinde Subay ve Astsubay Olarak

Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrolarında Polis ve Amir Olarak

Her Türlü Kamu Kurumunda Memur ve İşçi Kadrolarında Çalışarak

Sağlık Sektöründe Doktor,Hemşire,ATT,Ebe ve Sağlık Memuru Olarak

Finans Sektöründe Bankacılık,Sigorta Brokerliği,Borsa Brokerliği ve Dealer Olarak

İletişim Sektöründe Call Center hizmetleri,Müşteri Hizmetleri Temsilciliği ve Kurumal İletişim Elemanı Olarak,Halkla İlişkiler Biriminde olarak

Bilişim Sektöründe Ar-Ge ve Teknik Personel Olarak,

İnşaat Sektöründe Mimar,Mühendis,Topograf olarak

Hizmetler Sektöründe Barmaid,Garson,Resepsiyon Elemanı,Animatör Olarak,Masöz Olarak

Sanat Sektöründe Koreograf,Müzisyen olarak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com