Fabl Örneği Keçi Can Pazarında |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fabl Örneği Keçi Can PazarındaFabl örneği Keçi Can Pazarında Keçiciğin aklı bir karış havada ya, sürüsünü bir yana bırakmış, bir başına otlaya otlaya çekip gitmiş Hain koca kurt, kaçırır mı; hemen görmüş keçiciği:“Heh, işte ağzıma lâyık bir lokma Yaşasın!” demiş![]() Keçicik, bakmış can pazarı Hiç kurtuluş murtuluş yok:“Eh, n’apalım, demek kaderimizde sana yem olmak varmış kurt ” demiş “Madem ölüm kapıya geldi, bari bana biraz kaval çal ki, neşeleneyim, kendimi unutup öyle öleyim![]() ”Kurt, “Son isteği zavallının… “demiş Bulmuşbir kaval, füyt füüyt çalmaya başlamış Kurt çalmış, keçicik, oynamış Derken ötelerden kaval sesini alan köpekler koşturmuşlar; gelmişler, kurdu önlerine düşürüp bir güzel kovalamışlar Kaçmadan önce, kurt, durumu anlayıp oyuna geldiğini sezinlemiş:“Suç sende değil bende Neme gerekti benim kaval çalmak, neme gerekti bana köçekli kurban!” demiş![]() Zamansız bir işe kalkışmanın sonu budur Ölçmeli, biçmeli adımını ona göre atmalı Tersi oldu mu, işte böyle Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurundan olursun (Aisopos, Ezop Masalları, Tarık Dursun K Mayıs 1981 ) |
|
|
|