Aslan Masalı Kısa Masallar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aslan Masalı Kısa MasallarAslan Masalı Kısa Masallar ![]() Büyük ormanların birinde çeşit çeşit hayvanların olduğu bir orman varmış Bu hayvanlar canları çok sıkkınmış Çünkü aralarında bir türlü kral seçemiyorlarmış Seçmeye kalkışsalarda kavga çıkarmış Sevimli tavşan:bakın böyle yaparsak bu dost orman ne işe yarayacak? Hadi gidelim bilge kurbağaya o ne yapacağımızı iyi bilir:demiş Herkez bu öneriyi bir hoş görmüş Gitmişler yaşlı kurbağa:Ben bilmem arkadaşlar merak etmeyin en güçlü kimse onu seçerseniz daha iyi olur e bizim hayvanları salmış At:Çocuklar ben bir bizim yakınımızda bir orman var Orada bir aslan var O benim dostumdur Bize seve seve krallık yapacaktır Gideyim çağırayımmı?:demiş herkez:evet bakalım çağır:demişler At aslana yalvarmış yakarmış Sonunda aslan dayanamayıp at çok mutlu bir şekilde ormana dönmüş aslanda arkasından:yeni kralınız benim merak etmeyin hiç korkmayın ben size hem dostluk hem kralık yapacağım Demiş herkez çılgınca alkışlamış O gün bugündür her hayvan yeni krallarına bayılmışlar Niye mi? O kendilerine saygı duyormuşta ondan![]() ![]() ![]() |
|
|
|