|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
arayan, çocuk|masal, hikaye, sığınak, özetleri |
![]() |
Sığınak Arayan Çocuk|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sığınak Arayan Çocuk|Masal Ve Hikaye ÖzetleriSığınak Arayan Çocuk Güneş batmış, ay gökyüzünde gezinmeye çıkmış ![]() Uzak memleketlerin birisinde tahtına düşkün, zengin mi zengin bir padişah yaşarmış ![]() ![]() Birgün öyle hastalanmış, öyle hastalanmış ki; ayağa kalkamaz, sarayının bahçelerinde zevkle gezinemez olmuş ![]() ![]() ![]() Yaz gelmiş, çiçekler açmış, kuşlar cıvıldaşmaya başlamış ![]() ![]() ![]() Birgün bütün doktorlar bir araya gelerek padişahın hastalığını konuşmaya başlamışlar ![]() ![]() - Siz ne biçim doktorsunuz ![]() ![]() ![]() Doktorlar korkuya kapılmaya başlamışlar bu tehditler karşısında ![]() ![]() - Arkadaşlar, demiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doktorların hepsi bu fikre katılmışlar ve içlerinden birisini sözcü seçerek padişaha göndermişler ![]() - Derhal hazırlıklar başlasın ![]() ![]() En güzel hediyeler, kese kese altınlar doktora verilmek üzere hazırlanmış ![]() ![]() Akrep yelkovanı, gece gündüzü, ilkbahar kışı kovalamış yaz gelmiş ![]() - Geldiler mi? Çevresindekiler çekinerek cevap verirlermiş: - Henüz gelmediler padişahımız ![]() Birgün güneş yüzünü dağların ardından göstermeden, ay yıldızlarla gökten çekilmeden nal sesleri şehrin sokaklarını inletmeye başlamış ![]() - Birlik geri dönmüştür ![]() Doktorlar, padişahın hastalığına derman olacak doktorun gelip-gelmediğini öğrenmek için bahçeye inmişler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Hastamız nerededir? Bir insan acı çekerken ben nasıl dinlenebilirim! Doktorlar şaşkın şaşkın padişaha haber salmışlar ![]() - Aman hemen gelsin ![]() ![]() ![]() ![]() Bu, adı daha önce hiç duyulmamış ülkeden gelen doktor, elindeki ufak çantayla padişahın huzuruna çıkmış ![]() - Dokuz yaşında bir erkek çocuk bulunmalı ![]() ![]() ![]() Padişah, askerlerini böyle bir çocuk bulmaları için göndermiş ![]() ![]() ![]() Askerler çocuğun annesiyle, babasıyla konuşmuşlar, durumu anlatmışlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Oğluma kıymayın, demiş ![]() ![]() ![]() ![]() Vezir, çocuğun babasını karşısına oturtmuş ve şunları söylemiş: - Sen bir çocuğun mu, yoksa bir padişahın mı ölmesini istersin? Eğer padişahımız ölürse hâlimiz nice olur hiç düşünmüyor musun? Düşmanlarımız memleketimizi istilâ ederler ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuğun babası o kadar altını daha önce birarada hiç görmediği için heyecana kapılmış ve razı olmuş: - Varsın padişah yoluna öldürülsün benim oğlum, demiş ![]() Oğlunun karşılığı olarak aldığı altınlarla eve dönmüş ![]() ![]() - Beni öldürmeyecekler değil mi, diye sormuş babasına ![]() Adam oğluna diyecek bir söz bulamamış, susmuş kalmış ![]() ![]() ![]() ![]() - Eh, madem ki hayırlı bir iş için ölecek, ne yapalım ölsün, demiş ![]() Padişah, anne ve babadan izin aldıktan sonra devrin bilginlerini yanına çağırtmış ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün ülkeye bu olay duyurulmuş ![]() ![]() ![]() Kısa zamanda şehrin meydanı hazırlanmış ![]() ![]() ![]() Zavallı çocuk hiçbir şey yapamıyormuş ![]() ![]() - Babacığım, hani ben senin tek çocuğundum ![]() ![]() Çocuk sonra da annesine dönerek konuşmuş: - Ya sen anneciğim, nasıl izin verebildin biricik oğlunun öldürülmesine! Demek ki beni gerçekten hiç sevmedin ![]() - Peki siz, sevgili bilginler ![]() ![]() ![]() ![]() Son olarak padişaha dönmüş: - Padişahım, iyileşmek için beni öldürüyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuk bakmış kimse yardım etmeyecek, başını gökyüzüne kaldırmış ve dudaklarını kıpırdatmaya başlamış ![]() - Şimdi ne yapıyorsun? Islanmış gözlerini padişaha çeviren çocuk, ağlamaklı bir sesle cevap vermiş: - Sen annemi, babamı, bilginleri razı etmişsin ![]() ![]() ![]() ![]() Padişah bu sözleri duyunca şaşırıp kalmış ve hatasını farkedivermiş: - Bırakın çocuğu, demiş ![]() ![]() Bu olaydan sonra padişahın bacağı nedense hiç ağrımamış ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sığınak Arayan Çocuk|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sığınak Arayan Çocuk|Masal Ve Hikaye ÖzetleriKÜÇÜK KIZ VE ÇİÇEK Ormanların arasında güzelmi,güzel yeşilören adında bir köy varmış ![]() ![]() ![]() Küçük kız her zaman ki gibi ormana gider ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çiçek: -Benim gövdem su görmüyor,yapraklarım Güneş görmüyor, ben burda çok mutsuzum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük kız: -Burda mutlumusun?Çiçek:evet gövdem su görüyor,yapraklarım güneş görüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YAZAN MENEKŞE KALAYCI |
![]() |
![]() |
|