|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
şekerlemecilik, şekerlemelergünümüzde, şekersiz |
![]() |
Şekersiz Şekerlemeler-Günümüzde Şekerlemecilik |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Şekersiz Şekerlemeler-Günümüzde ŞekerlemecilikŞekersiz Şekerlemeler-Günümüzde Şekerlemecilik Günümüzde şekerlemeler genellikle fabrikalarda yapılır ![]() için özenli bir kalite denetimi yapılır ![]() ![]() Şekerleme üretim ve tüketiminde ilk sıralanABD alır ![]() ![]() ![]() Şekersiz Şekerlemeler Son zamanlarda insanlar besin maddelerinin sağlık üzerindeki etkilerini araştırmaya daha fazla önem vermeye başladılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Şekersiz Şekerlemeler-Günümüzde Şekerlemecilik |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Şekersiz Şekerlemeler-Günümüzde ŞekerlemecilikŞekerlemecilik Unlu, sütlü ve meyveli tatlılar ile reçel ve marmelat dışındaki şekerli yiyeceklere genel olarak şekerleme denir ![]() ![]() Çocukların belki de en iyi bildiği şekerleme türü olan akide şekerlerini yapmak için sofra şekeri yalnız ya da glikozla birlikte kaynatılarak bir şeker hamuru Hazırlanır ![]() ![]() ![]() Ketenhelva ya da pamuk helva gibi bazı şekerlemeler döner bir tavanın içine tozşeker dökülerek yapılır ![]() ![]() Renkli çubuk şekerlerin yapımı biraz daha karmaşıktır ![]() ![]() ![]() Kremalı ya da fondan türü şekerlemeler, tam sertleşmemesi için daha düşük bir sıcaklıkta pişirilmiş şeker hamurundan yapılır ![]() Soğuyan şeker hamuru, ekmek hamuru gibi yoğrulur ![]() ![]() ![]() Şeker ve glikoz şurubuna süt ve krema katılarak yapılan yumuşak şekerlemelere, meyve ya da kuruyemişlerin yanı sıra, tat vermek için çikolata ve vanilya da katılabilir ![]() ![]() ![]() Şeker, glikoz, jelatin, tat vericiler ve yumurta akının çırpılmasıyla yumuşak, köpük gibi bir şekerleme yapılır ![]() ![]() Nuga hafif ve sakızımsıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Jelatinli ve sakızlı şekerlemeler şeker, glikoz ve nişastaya, pektin, damlasakızı ya da jelatin gibi pelteleştirici bir madde katılarak yapılır ![]() ![]() Şekerlemecilikte tat verici olarak genellikle meyanbalı ve çikolata kullanılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çikolata yapımında kakao kullanılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|