Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Resim Sergisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
100, fotoğrafları, haber, iyi, yılın

100 Yılın En Iyi Haber Fotoğrafları

Eski 11-21-2009   #1
GöKKuŞaĞı

100 Yılın En Iyi Haber Fotoğrafları

The Guardian gazetesi son 100 yılın en iyi haber fotoğraflarını yayımladı
Michael Appleton 2006, New Orleans

4 Eylül 2005'te, Katrina Kasırgası New Orleans'taki su setlerini yerle bir etti Şehir sular altında kaldı Gaz sızıntıları ve düşen elektrik direkleri yüzünden yangınlar da baş gösterdi

Alexander Chadwick 2005, Londra

Bu fotoğraf, 7 Temmuz'da bombalanan Londra metrosunun insanların aklında kalan önemli görüntülerinden biri Cep telefonuyla çekilen bu görüntü, önemli olaylarda fotoğrafların ne zor şartlar altında çekildiğini gösteriyor

Dan Chung 2004, Basra, Irak

Bu küçük kız çocuğu gibi şehirdeki 5 yaşını doldurmamış 100 bin çocuk için, aileleriyle birlikte bulundukları yerlerden kaçarken ortaya çıkan kaos gözler önüne seriliyor

Sean Smith 2003, Bağdat, Irak

“ABD'nin 2003'teki Irak işgali sırasında, Bağdat'ın merkezinde bir gece önce bombalanan ve söylentiye göre üst düzey yetkililerin toplantı yaptığı bir eve gidip, etrafta birileri var mı yok mu diye bakmak istedim Enkaz yakınlarında kimse yokken bir anda elinde tavşanla daha öncede gördüğüm bir çocuk belirdi

Jonas Bendiksen 2000, Rusya

Fotoğraf Rusya'nın Kazakistan ile sınırında yer alan Altay bölgesinde çekildi Fotoğrafta dünyaya çakılan Soyuz adlı uzay roketinin ikinci parçası görülüyor Roketin yer yüzüne düşen parçalarını gündüz izleyip, seslerini duyabiliyordunuz Yerel halk hurda parçaları için gelmiş Dikkatli bakıldığında roketin etrafında kelebeklerin olduğunu görebilirsiniz

Jean Gaumy 1998, İspanya

Gaumy, Biscay gölüne yakın bir yerde büyüdü, ve Magnum fotoğrafçısı olarak göl yakınlarında balığa çıkan balıkçılarla birçok sefere katıldı Bu fotoğraf da bu seferlerden birinde çekildi

Tom Stoddart 1992, Saraybosna

1992'de, ülkesinden sınır dışı edilen fotoğrafın kahramanı Gordana Burazor: “Bu yalnızca oğlundan ayrıldığı için ağlayan bir annenin fotoğrafı değil Bu aynı zamanda çok sevdiği ülkesini terk ettiği için ağlayan bir annenin fotoğrafı

Mike Sargent 1986, Washington

ABD'de ve dünya genelinde bir çok insan ABD'nin 40 Başkanı Ronald Reagan'ı 1985 yapımı Bedtime for Bonzo adlı filmde kar topunu alıp, 1952 yılın beysbol liginin şampiyonu Philadelphia Philies takımın ünlü top tutucusu Grover Cleveland Alexander'a fırlatışıyla hatırlayacaktır

Alex Webb 1979, San Ysidro, California

Webb, “Bu fotoğraf çekildiğinde, ABD-Meksika sınırına dair bir fotoğraf çalışması yapmaya uğraşıyordum Uzun ve yorucu bir işti ve bir buçuk ayımı yollarda geçirdim Bu fotoğrafı çektiğim gün sınırdaki devriyelerle birlikte dolaşıyordum Arabada kafamı sağ tarafa çevirdiğimde bu görüntüyle karşı karşıya kaldım

Robert Smithies 1972, Manchester,İngiltere

Fotoğrafçı, Manchester'daki iş ve işçi bulma örgütünde, katlanmış bir camın kapının arkasında bulanık bir görüntüyü yakalıyor 1972'de çekilen bu fotoğrafın adı, “ödemeyi beklemek” O yıllarda işsizlerin sayısının bir milyonun üzerine çıkması bekleniyordu

William Anders, 1968

Apollo 8 görevlilerinden Frank Borman tarafından “dünyanın doğuşu” adı verilen bu fotoğraf, Apollo 8'de yer alan fotoğrafçı William Anders tarafından çekildi Fotoğrafta ayın dikey bir yüzeyi varmış gibi görünüyor

RV Spencer 1951, Haengju, Güney Kore

Kardeşini taşıyan bir genç kız zırhlı bir M-26 model ABD tankının önünden geçiyor

Margaret Bourke-White 1937, Kentucky, ABD

Bourke-White, 1917'de Ohio'da gerçekleşen selin ardından Amerika'nın düştüğü sıkıntıyı kareliyor Amerikalıların gerçek yaşamlarının reklamlarda gösterilenler gibi olmadığını herkese gösteriyor

Murray Becker 1937, New Jersey, ABD

90 yaşındaki Robert Buchanan, Alman zeplini Hindenburg'un altında zeplin ateş aldığında çalışan bir sivildi “Zeplinin hemen altındaydım ve yangın hemen benim üzerimde başladı Bir numaralı motordan korkunç bir ses geliyordu ve motordan çıkan ateş ve kıvılcımları gördüm Aklımda ise ‘şu anda 7 metreküp hidrojenin altında duruyorum

Walter Doughty 1922, Dublin

Bağımsız İrlanda Devleti'nden bir asker, O'Connell Caddesi'nde karşı taraftaki otelden gelen saldırılardan korunmak için bir pencerenin arkasına çökmüş

HG Ponting 1911, Antartika

İskoçya gemisi Terra Nova, Antarktika'da bir mağaradan görülüyor Herbert Ponting bu serisinin en ünlü fotoğraflarından biri Geminin batması Ponting'in çalışmalarına olan ilgiyi artırdı

William Warneke 1910, New Jersey

Warneke New Jersey belediye başkanı William J Gaynor'ın fotoğrafçısıydı New Yorklu kızgın bir çalışanın yakın mesafeden belediye başkanının vurmasından sonra Gaynor'ı böyle görüntülüyor

GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali
GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com