10-21-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bmc 300 Bininci Aracı Üretti
BMC, 300 bininci aracı üretti
Kendi lisansıyla İzmir'deki fabrikalarında 45 yıldır ticari araç üretimi yapan BMC şirketi, 300 bininci aracı olan özel halk otobüsünü dün banttan indirdi ve sahibine teslim etti BMC yöneticisi Demirpençe, üretimin yüzde 60'ını ihraç ettiklerini, halk otobüsünde pazar lideri olduklarını söyledi
Yerli ticari araç üreticisi BMC'nin İzmir fabrikalarında 300 bininci taşıtın üretim ve teslimi gerçekleşti Milli bir marka olarak yurtdışında da kendi lisansıyla üretim yaptıran tek ticari araç üreticisi olan BMC 45 yıllık tarihi boyunca Türk ekonomisine yaklaşık 10 milyar dolarlık ekonomik ürün katkısı yaptı Ege Bölgesi'nde 140 olmak üzere yurtiçinde toplam 300 yan sanayi firmasındaki 15 bin kişi BMC'ye yedek parça üretiyor BMC CEO'su Mehmet Demirpençe, üretiminin yüzde 60'ını ihraç eden firmanın başarısını Ar-Ge'ye verdiği öneme bağladı Çukurova Holding bünyesindeki BMC'nin 300 bininci aracının üretimi ve teslimi törenle gerçekleştirildi İşçi, mühendis ve yöneticilerin katıldığı törende konuşan BMC CEO'su Mehmet Demirpençe, şirketin tarihi boyunca ilklere imza attığını söyledi BMC'nin 2009 yılını şehiriçi toplu taşımacılık pazarı lideri olarak kapattığını anlatan Demirpençe, İzmir fabrikalarında yüzde 100 yerli sermayeli üretim yapan BMC'nin şehiriçi toplu taşımacılıktaki öncülüğünü sürdüreceğini söyledi BMC yatırımlarına devam ettiğini dile getiren Mehmet Demirpençe, şirketin bu gücü Ar-Ge'sinden almakta olduğunu söyledi Ar-Ge harcamalarına en fazla kaynak ayıran kuruluşlardan biri olduklarını hatırlatan Demirpençe, "BMC, 2009 yılında 55 milyon TL Ar-Ge harcaması yaptı BMC'de iş merkezleri bazında 540 mühendis ve teknisyen tarafından Ar-Ge çalışmaları yürütülmekte " diye konuştu Demirpençe, dünya markası olarak varlığını sürdürme odaklı vizyonlarını sürdürülebilir büyüme başarısıyla destekleyeceklerini ifade etti
Demirpençe'nin konuşmasında verdiği bilgiye göre BMC üretim tarihi boyunca ilk otomotiv dökümhanesi, ilk dizel motor üretimi, ilk turbo motorlu kamyon üretimi, sınai ve ticari mülkiyeti bir Türk firmasına ait Türkiye'de üretilen ilk kamyon ve hafif ticari araç üretimi ve ilk yerli tekerlekli zırhlı araç üretimini gerçekleştirdi Yüzde 100 yerli sermaye ve işgücü ile İzmir fabrikalarında üretim yapan BMC, İzmir'den çıkan milli bir marka oldu BMC Otobüs Fabrikası'nda 1992 yılından beri Türkiye ve dünya pazarları için kent içi ve turistik amaçlı yolcu taşımacılığına yönelik otobüsler üretilmekte BMC fabrikası, 12 Mayıs 1964 yılında İzmir Pınarbaşı'nda kuruldu ZAMAN
|
|
|