Gelmeyişlerin Eksiltir Beni... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gelmeyişlerin Eksiltir Beni...Gelmeyişlerin tek kötü kaderiydi yalnızlığımın Bir alın yazgısı, kara bir dua gibi ![]() ![]() Tüm hücrelerime sen yazılmıştın yar Çoğalıyordun![]() ![]() ![]() Bu çoğalışı durdurmak için yavaş yavaş öldürüyordum kendimi Sonra ![]() Sonrası mı? Aklıma her düşüşünde seninle birlikte yeni hücreler doğurdu bedenim Ölüm gecikti,sen çoğaldın, ben varoluşa tutundum![]() ![]() Yine, yeniden seni çizdim vücudumun her karesine![]() ![]() Yorgunum ![]() ![]() Sokakların ihmale uğramış köşelerine yasladım sırtımı Önümden yaralanmış yürekler geçiyor ağır ağır Gözleri kanlı bakıyor sokak çocuklarının, sokak kan kokuyor, ben içten içe kanıyorum![]() ![]() Viran evlere sakladım ruhumu, beni vareden toprağa gömdüm aşkımı; yeşermesi için baharı bekledim; gelmedi Seni yeniden yaşamak için bahar oldum![]() ![]() Yıllardır bu köhne yaşama hapsolmuş gibiyim, yıllardır bilmediğim suretinin hayalini çiziyorum semaya Bu labirentin çıkışları sana değil miydi sevdiğim? Gelmedin ![]() Gelmeyişlerin gelişlerini anlamsız kıldı Ne büyük yanılgıymış yıllarca seni beklemek![]() ![]() Ağlamaklı gülüşler gelip yerleşti dudağımın kenarına Bir kahkaha atsam gözlerim boşaltacak yüklerini biliyorum, bir yaş seli seni gözlerimden alıp tekrar tekrar yüreğime taşıyacak![]() ![]() Sensizliğe giden seferin son neferiyim,yangın yeri çöllere sürgünüm; açlığa, sefalete mahkumum, sana susuzum ![]() ![]() Bir antik kent yalnızlığı benimkisi, bir ortaçağ haraplığı, bir karanlık dönem, bir illet; gelip beynime yerleşmiş Sensizliğe oynadığım tek kişilik bir oyun hayatım, sana söylediğim makamsız bir şarkı aşkım, uyaksız şiirimsin sen, parlak ciltli kitaplarım, kalemlerim, kağıtlarım![]() ![]() Putlaşmış yazgılarını devirip hayatın sana koşuyorum Ulaşılmazım oluyorsun; sevgim isyana dönüşüyor Çığlıklarım sardı bu kenti duyuyor musun? GELMEYİŞLERİN EKSİLTİR BENİ |
|
|
|