![]() |
Dostların Şiirleri Ağlatan Sevgili Dostluk Şiirleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dostların Şiirleri Ağlatan Sevgili Dostluk ŞiirleriDostların Şiirleri Ağlatan Sevgili dostluk Şiirleri Sitem Uyuyordum rüyamda, Geniş ve açık alanda, Dostlar bir yanda durur, Gerçek bir yanda ![]() Dosta gitsem gerçek uzak, Gerçekte ise dost uzak, Yollar olmuş bana tuzak, Ben nere gideyim dostlar? Az yürüdüm uz yürüdüm, Dere tepe düz yürüdüm, Ne gerçek nede dost gördüm, Bu nasıl dostluk be dostlar? Ben bir kötü rüya gördüm, Uyandım kendime geldim, Dostları uzakta gördüm, Bu nasıl dostluk be dostlar? Olmaz dostlar olmaz yani, Hani gerçek dostlar hani? Dostluk böylemi olmalı? Ben nere gideyim dostlar? Aradım gerçeyi buldum, Gerçekten örnekler aldım, Onu dostluk ile kardım, Dostluk ne güzel be dostlar? Suat Güney Bütün Hesaplar Senden Sevgileri sana yazdım, nazı kendime Umutlar yükledim bazı kendime Dostluğu sana yazdım, borcu kendime Bir sevgi bir dostluk alacağın var ![]() Borçlarım çoğaldı aştı binleri Yanımda görmüşüm dost yarenleri Tam da unutmuşken özel günleri Bir sevgi bir dostluk alacağın var ![]() Deryalar denizler doldurdu sevgim Kalmadı ne keder, ne de bir kaygım Sana kucak kucak, selamla saygım Bir sevgi bir dostluk alacağın var ![]() Gamı derdi sildim gönül dizemden Yepyeni bir sayfa açtım özümden Sakınsam da seni iki gözümden Bir sevgi bir dostluk alacağın var ![]() Bütün hesapları sana yükledim Geleceksin diye çok da bekledim Bir yudum sevgimi sana sakladım Bir sevgi bir dostluk alacağın var ![]() Hatice Ak Dost, dost diye çağırırken ![]() ![]() ![]() Öncelikle dost olmasını bilmeliyim Sonra kendimi korumasını bilmeliyim Dost olabilmek insanlara erdemdir Önce kendimizi korumak temeldir Dost olanda, olacakta insandır Zamanla yanılmak doğasındandır Yanılmalara/yanlışlara tedbir şarttır Tedbirimizi alamaz isek hüsranlıktır Nice dostlar gördüm yalanda Dostluktan uzak riyakârlıkta Dostum der kendine çağırır Kendinden başkasına bağırır İster ki, dost bildiği yok olsun Dost dediği kendinde kaybolsun Dostu kendini hep doğrulasın Hiç ayrı düşüncelerde olmasın Tartışılmazlarının gölgesinde Peşin yargıların özgürlüğünde Tek yönlü yasaların gölgesinde Dost, dostluğu kabuldür gönülde Dostluk dayatmalardan Dostluk tartışılmazlardan Dostluk kavgalardan öte Dostluk yasalardan öte Kalbin kalbi gördüğü yerdedir Kalbin kalbe değdiği yerdedir Kalbin ayrıyı sevdiği yerdedir Canların yanmadığı yerdedir Dostluk gerçeklikler üzerindedir Düşmanlık hep gizliliklerdedir Tartışılamayanlar gerçek değildir Dayatılanlar hiçte dostça değildir Dost olabilmek gerçekler üzerine Onur kazanabilmek özgürlüklerde Farklı düşünse de insan, insanlar Buluşurlar hep saygı ve sevgilerde Sormalıyım insanca dost diye çağırırken Dostun, dostlukların neresindeyim ben Varsa içimde dayatma/tartışılmazlarım Demeliyim asla dost olamam insana ben 15 ![]() ![]() Mehmet Çoban |
![]() |
![]() |
|