![]() |
Hayata Dair Güzel Sözler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayata Dair Güzel Sözlerfelsefecilerden anlamlı sözler düşündürücü anlamlı sözler hayata dair müthiş anlamlı sözler olağanüstü sözler ![]() Özgürlük, içindeki duvarlarda gizlidir ![]() ![]() ![]() Kendisi ile barışık olmayan herkese darılır ![]() ![]() ![]() Herkes,kendi uçurumlarının derinliğine inanır ![]() ![]() ![]() Yaşınız çok geçmeden hissettiğiniz yaşta olmayı öğrenin ![]() ![]() ![]() İdeallerimiz çoğunlukla bize değil,yaşımıza aittir! ![]() ![]() ![]() Yalnız kaldığında ağlayabilen bütün insanlar masumdur ![]() ![]() ![]() İnsanları sevin,buna ihtiyacınız var ![]() ![]() ![]() Kendini aşan herkes yarışın birincisidir ![]() ![]() ![]() Birini değiştirmek istiyorsan,bu fikrini değiştirerek kendinden başla ![]() ![]() ![]() Köyün ortasındaki vadi,köyün iki yakasını ayırırmı,birleştirirmi? ![]() ![]() ![]() Bir tartışmaya bütün sözlerinizi söylemiş kadar sakin başlarsanız,bunu haklılığınızın göstergesi sayarlar Bazı şeyler nedensizde güzeldir,neden aradığınız zaman,onu bulursunuz,ama güzelliği yitirirsiniz ![]() ![]() ![]() Yaşam boyunca her yaş,bazı şeyler ancak o yaşta yapılabildiği için güzeldir ![]() ![]() ![]() Herşey hakkında yargı sahibi olan,herkesi kendi hakkında yargıç yapar ![]() ![]() ![]() Düşünmeye zaman ayırırsan,zaman kazanırsın ![]() ![]() ![]() Para cesur insanları satın alabilir,ama cesareti asla ![]() ![]() ![]() Kültür üzerinde yetiştiğimiz toprağın bileşimidir ![]() ![]() ![]() Bildiğim en iyi şey ,zamanla öğreneceğimdir ![]() ![]() ![]() Nefret etmek, kendinizi asla unutmamaya mahkum etmektir ![]() ![]() ![]() Bir insana sonuna kadar güvenirsen,onun insan olduğunu unutursun ![]() ![]() ![]() Aykırı düşün,bakalım tepkin ne olacak ![]() ![]() ![]() Bir şeyi çok önceden beri biliyorsan,geçirdiği değişikliklerden haberin yok demektir ![]() ![]() ![]() Gülümse! İyi bir neden bulacaksın ![]() ![]() ![]() Çıkış yolunu kendin bulacaksın,çünkü nereye gideceğini en en iyi sen biliyorsun ![]() ![]() ![]() İnsan parayla ölçülebilen tüm varlıklarını yitirdiğinde, geriye kalandır ![]() ![]() ![]() [ ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayata Dair Güzel SözlerBir gün yolunuzu kaybederseniz, Bir çocugun gözlerinin içine bakın ![]() Çünkü bir çocugun bir yetiskine her zaman ögretebilecegi üç sey vardır; *Nedensiz yere mutlu olabilmek, *Her zaman mesgul olabilecek bir sey bulmak, *Elde etmek istedigi sey için tüm gücüyle savasmak ![]() • Isterseniz yanlıs düsünün, ama her durumda kendi kafanızla düsünün ![]() • Kelimelerin gücünü anlamadan, insanların gücünü anlayamazsın ![]() • Insanların mutlulukları yada mutsuzlukları,talihin olduğu kadar Kendi karakterlerinin de eseridir ![]() (La Rochefoucauld) • Mutlu olduğunuz zaman, size bu mutluluğu veren faziletleri sonradan kaybetmeyiniz! (A ![]() • Mal kaybeden, bir şey kaybetmistir, onurunu kaybeden birçok şey kaybetmiştir ![]() ![]() • Herşeyi bildiğini sanma! gerçekte çok bilgili olsanda kendine Cahilim diyebilecek cesaretin olmalı ![]() • Gül sunan bir elde daima bir miktar gül kokusu kalır ![]() (Çin atasözü) • Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak lazım ![]() • Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür ![]() • Yazı yazmayi öğrenmek, herşeyden önce düşünmeyi öğrenmektir ![]() • Düşmanlarınızı affedin bu bir büyüklüktür ![]() ![]() ![]() • Üç kişinin bildiğini, bütün köy biliyor demektir! (Alman atasözü) • Kötü bir cemiyetin bozamadığı insanı, Kötü bir arkadaş bozar (La Edri) • Sanssizliga katlanabiliriz, çünkü disaridan gelir ve tümüyle rastlantisaldir ![]() ![]() • Iyi agaç kolay yetismez ;rüzgar ne denli güçlü eserse,agaç da o denli saglam olur ![]() ![]() Dünya güzeldir, ama bir şairin gözüyle daha da güzel olur ![]() • İnsanlar hatalarını mutluyken değil ancak mutsuzken anlar ![]() • Nankör insan, her şeyin fiyatını bilen fakat hiçbir şeyin değerini bilmeyen kimsedir ![]() • Dünyada başarı kazanmanın iki yolu vardır: Ya kendi aklından faydalanmak,yahut da başkalarının akılsızlığından faydalanmaktır ![]() • Hayat merdivenlerini çıkarken, insanlara iyi davranalım ![]() ![]() (Cenap Şahabettin) • Güzel olan sevgili değildir, sevgili olan güzeldir ![]() • Güzellik, çoğu zaman kusurları gizleyen bir örtüdür ![]() • Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyiliklerdir ![]() ![]() • İnsanlar başaklara benzerler, içleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler ![]() • Aşk, imkansız birçok şeyi mümkün kılar ![]() • Gerçek bir arkadaş, iki gövdede yaşayan bir ruhtur ![]() • Kadın olsun , kitap olsun cildine aldanmayıp içindekilere bakılmalıdır ![]() • Aşk köprü kurmaktır ![]() ![]() • Ayni dili konuşan değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler ![]() • Para açlığı giderir, mutsuzluğu değil, yemek mideyi doyurur, ruhu değil ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayata Dair Güzel SözlerGuzellik,gorenin gozundedir ![]() ![]() ![]() Sevgilerin degeri,yapilan fedakarlikta saklidir ![]() ![]() ![]() ![]() sevmek saçak altına sığınan göçmen kuşun kar tanecikleri arasında uçuşan beyaz tüyünü görebilmektir ![]() ![]() ![]() sen hayata gülmeyi beceremezsen hayat sana güler hemde arkandan Döktüğüm yaşları göremezsin ki Her gün sensizlikten bitiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı ![]() ![]() Alphonse Karr Sevmek O Kadar Güzelki Sevilmeyi Unutuyorum İnsan soyu, her tür yabanıl hayvanı, kuşu, sürüngeni ve deniz yaratığını evcilleştirmiş ve evcilleştirmektedir ![]() Ama dili hiçbir insan evcilleştiremez ![]() ![]() Övgü ve sövgü aynı ağızdan çıkar ![]() Terk-i mal, terk-i can , terk-i ser ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayata Dair Güzel SözlerYardım etmek mi istiyorsun? O zaman dinle; yaşama sevinci getir bana çokça olsun çabuk tükenmeyenlerinden İhtiyacım var bu ara unutmak üzereyim mutluluğu, unuttum sıcak bir çayın tadını, esen rüzgarın serinliğini, hadi durma öyle hatıralarımı canlandır, iyi olanları… İnsanlar Vardır Sevgiye Layıktır;İnsanlar Vardır Sevginin En Yücesini Versen de Aşağılıktır! Yaşamın kaynağı sevgiyse eğer, sevgi mutluluk, mutluluk paylaşmak , paylaşmak dostluk, dostluk hatırlanmak, hatırlanmak unutulmamaksa eğer, demek ki sevilmişiz |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayata Dair Güzel SözlerEy hayat! Ölüme şükret ![]() ![]() Yüksekliği aradım, onu alçakgönüllülükte buldum ![]() ![]() İçsiz cevizi hafifliği ele verir ![]() Sadi Yemine bakıp insana inanma; insana bakıp yemine inan ![]() Gerçekler değişmez, bizim gerçekleri kavrama ve anlama biçimimiz değişir ![]() Doğan Cüceloğlu Hakiki sevgi iyilik gördüğünde artmayan kötülük gördüğünde de azalmayan sevgidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalp ne ile doluysa dudaklardan o dökülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ruhun dili bedendir, kalbin dili ise sevgi ![]() Derdin ne kadar oturmuş, görünüşün ne kadar umutsuz yanlışın ne kadar büyük olduğu hiç farketmez ![]() ![]() Bazen sana gayesiz, raslantısal bakardım ![]() ![]() ![]() ![]() Oysa , sana bakarken gözlerinde kalbini görürdüm ![]() Gözlerin olmadan da kalbini göreceğimden habersizdin ![]() Ve hatta sana bakmadan seni hissettiğimi bilmezdin ![]() Birgün kimsenin bana gereksinimi kalmadığı bir anda ellerimi gönüllerinizden çekip, bu diyarları terk edeceğim ![]() Birgün bu yerlerden çekip gideceğim ![]() ![]() ![]() ![]() Giderken kendimi de alacağım, benden bir iz kalmayacak içinizde Ama ben giderken sizleri de alıp götüreceğim gönlümde ![]() Hafif acılar konuşabilir ama, derin acılar dilsizdir ![]() İçiniz kor gibi yanarken susmak, acıların en beteridir ![]() ![]() İnsan ya acılarını unutmasını, ya da kendi mezarını kazmasını bilmeli ![]() ![]() Bir yanım: “Bir daha kimse, hiç kimse onun kadar çok sevilmeyecek”, derken, bir yanım sessiz ![]() ![]() ![]() Zaman geçiyor, acım dinmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Görüyor musun, yine konuşuyorum ama sessizce ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayata Dair Güzel SözlerNe istediğini bilen insana yol vermek için; herkes kenara çekilir ![]() David S ![]() İyi ya da kötü bir şey yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanın cümlelerine hakim olabilmesi için, konusuna hakim olması gerekir ![]() ![]() Konuşmaların en önemlisi, kendi kedimizle konuşmamızdır, ama bunu nedense ihmal ederiz ![]() ![]() En kuvvetliniz, öfke anında nefsine hakim olanınızdır ![]() ![]() Öfke ekilen yerden pişmanlık biçilir ![]() ![]() Bir şeyi çok sevmek, insanı o şeye karşı kör ve sağır yapar ![]() Yarım kalan her sevinç, sırtımıza saplanan bir bıçak gibidir ![]() ![]() ![]() Düşünmek ama Mantıklıca ![]() ![]() ![]() Kızmak ama Keyifle ![]() ![]() ![]() Şakalaşmak ama Kırmadan ![]() ![]() ![]() Gülmek ama Kahkahayla, Dolu Dolu ![]() ![]() ![]() Paylaşmak ama Büyük haz Duyarak ![]() ![]() ![]() Hissetmek ama taaa İçimizden ![]() ![]() ![]() Anlayış ama hiç Esirgemeden ![]() ![]() ![]() Dostluk ama en Güzeli ![]() ![]() ![]() Sonra dönüp geriye bakmak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sana bir kötülük yapıldığında verebileceğin en iyi karşılık unutmak olsun ![]() ![]() -------------------------------- |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayata Dair Güzel SözlerSevdim oda Sevdi ![]() ![]() Ben Ölümüne Sevdim O sevmekten Vazgeçti ![]() Hayat zorlu yollardan ibarettir ![]() Her Gün Kendime Yeni Bir Beyaz Sayfa Açıyorum Anladım Ki Sayfa Siyah Dahi Olsa İmzayı Atan Kalemin Rengidir ![]() ----------------- Sebepsiz yere ağlamak istedin mi hiç Ağlarken boğazına bi düğüm saplandımı Yanağından süzülüp yüreğine düşen her damlada SENİ SEVİYORUM diye haykırmak geldimi içinden sevdiğine Şimdi de ağlıyorum SEVDİĞİM ama sana değil bir kalemde sildiğin AŞKIMIZA ağlıyorum SENİ SEVDİĞİM için özür dilerim ![]() ![]() --------------- Yüreğinde öyle bir umut taşı ki onu senden kimse alamasın gözlerin hep gülsün mutluluğu sende arasınlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------- Dostlar deryaların derinliklerinde yatan midyelerin gönlündeki incilere benzer ![]() ![]() ![]() ------------------ Kurşun sesi kadar hızlıdır yaşamak,ama zordur kurşunu havada dostu yürekte tutmak,alışık olsada yürek ayrılıklara yoktur kitabımızda dostu unutmakkkk Kaplumbağaya dikkat et, ancak kafasını çıkarıp risk aldığında ilerleyebiliyor ![]() ![]() ![]() James B ![]() Sevmenin erdemi, aşkın görkemi, mutluluğun gözleri ve seni özlemenin hazzını yaşattın sevgili, Yolun açık olsun ![]() ![]() ------------- Bir insanın akıllı olmasına birşey dediğimiz yok ![]() ![]() ------------ Herşeye karşın herkes sevdiğini öldürür ![]() ![]() ![]() ----------- Yaşamımda edindiğim en büyük bilgi şudur; Kendi kendine yardım etmeyi bilmeyene , hiç kimse yardım etmez ![]() ------------------ Demir tava gelir kömür biter, akıl başa gelir ömür biter ![]() ![]() ![]() -------------- Bana aşkların en büyügünü yaşatıp ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayata Dair Güzel Sözlerhayat ben senin değil, sen benim içimdesin ![]() ben nefes alırsam sen yaşarsın _"tırnakla kazıdım" diyenlerin de tırnaklarında bir parça pislik vardır ![]() _herkes kendi uçurumlarının derinliğine inanır _geciktikçe, daha da gecikmek için yeni nedenler keşfedersin _birini değiştirmek istiyorsan, bu fikrini değiştirerek önce kendinden başla _içine yaşamı doldurmak istediğin an, burnun bütün sorunları süzmeye hazırdır _aydınlığı cebinde değil de içinde taşıyanlar karanlıkta ta yollarını bulur _doğa bile çiceklerini sert kayalara değil, yumuşak topraklara ekiyor _tarafların uzlaşması halinde kazanacaklarının daha fazlasını savaşta yitirirler _yalnız kaldığında ağlayabilen tüm insanlar masumdur _çocuklar en sevdikleri şarkıları bile zil çalana kadar söyler _gençlere tapıyorum: bizi dinlemiyorlar _suya girene kadar karşı kıyıyı uzansak yakalarız _insanlar hatalı olmadıklarında özür dilemekte ustadırlar _hiç kimse kolsuz bir insan kadar kusursuz bir kucaklama hayali kuramaz ![]() ![]() _hiç kimseyi affedemiyorsan, kendini affet gitsin _köyün ortasındaki vadi, köyün iki yakasını ayırır mı? birleştirir mi? _daima gerekenden az konuşursan, gerekenin de o kadar olduğunu anlarsın _politikacıların konuşma balonunu patlatırsan yere hiçbir şey dökülmez _"günaydın"günün en güzel yatırımıdır _çocuğumuzu sorgusuz sualsiz yatak odasının kapısına koyduğumuz gün anahtar deliğini keşfetti _bir tartışmaya bütün sözlerinizi söylemiş kadar sakin başlarsanız, bunu haklılığınızın bir göstergesi sayarlar _aydınlık, karanlıkları keskinleştirir _bazı çevrelerden çıkar ilişkilerini çıkardığınızda geriye hiçbir şey kalmaz _bir gün haklarını korkusuzca savunmak istiyorsan, bugün korkarak da olsa savun _kimileri artık ahlaksızlığa ihtiyaçları kalmadığı için dürüsttür _güvendiğiniz insanlar sizi yanıltabilir: güvenmedikleriniz de _toplumların geçmişi geleceğine ışık tutmaz toplumun geleceğine ışık tutan kendi aydınlıklarıdır _OĞLUMA DEDİM Kİ, "ELİNDE BİR SİHİRLİ DEĞNEK OLSA NE YAPARDIN" OĞLUM DEDİ Kİ; "BÜTÜN SİHİRLİ DEĞNEKLERİ SİHİRSİZ HALE GETİRİRDİM" _OĞLUMA DEDİM Kİ, "GÜN GEÇTİKÇE BİZE DAHA AZ ZAMAN AYIRIYORSUN" OĞLUM DEDİ Kİ; "GÜN GEÇTİKÇE SİZİ DAHA ÇOK SEVİYORUM" _OĞLUMA DEDİM Kİ, "BOZUK SAAT BİLE GÜNDE İKİ KEZ DOĞRUYU GÖSTERİR" OĞLUM DEDİ Kİ ;"PEKİ DOĞRU ZAMAN GÜNDE KAÇ KEZ SAATİN BOZUK OLDUĞUNU GÖSTERİR" _OĞLUMA DEDİM Kİ "HERŞEYİ ANLAMAK ZORUNDA DEĞİLİM Kİ" OĞLUM DEDİ Kİ "O ZAMAN ANLAYIŞLI OLMAK ZORUNDASIN" _OĞLUMA DEDİM Kİ "KARINCALAR ÇOK ÇALIŞKAN VE TOPLUMSALDIR" OĞLUM DEDİ Kİ "PEKİ SEN HİÇ YANYANA YÜRÜYEN İKİ KARINCA GÖRDÜN MÜ" _OĞLUM DEDİ Kİ "DUYGULARIMI İFADE EDEMİYORUM" BEN DE DEDİM Kİ "BUNU İFADE EDEBİLMEN ÇOK GÜZEL" |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayata Dair Güzel SözlerKarşısındakini kendine tercih edemeyen kişi samimiyetten çok uzaktır ![]() ![]() Samimiyet, karşınızdakinin hak ve hukukuna tecavüz etmeyen teklifsizliktir ![]() ![]() Gören, düşünebilen ve idrak yüceliğine erenlerden olmaya çalışınız ![]() İdrâkın yüceliğine eremiyorsanız, inkârın basitliğinden sıyrılınız ![]() Ne mutlu, Gerçeğe erene; ve O'na tâbi olabilene! ![]() ![]() Aldıklarınız kadar basitliğe, verdikleriniz kadar yüceliğe yaklaşırsınız ![]() Gerçeğin yoluna adım atanlar, şeklin ötesine geçmeyi başaranlardır ![]() Pişmanlığın acılığını tadmak istemiyorsanız, hemen elinizdekileri değerlendirmesini öğreniniz ![]() Geçmişin telâfisi olmayacağını unutmayınız! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayata Dair Güzel SözlerBir zamanlar sanırdım ki, karşımdaki bazıları beni sever ![]() ![]() ![]() ![]() Ya, sana gelirler; ya da, sendekine! ![]() ![]() Samimiyet, edep sınırlarını aştığında, lâubalilik olur ![]() Seni sevdiklerini söyliyenler, yolunda mı yürüyorlar, yollarında mı? Güneşe bakarsanız gölgeleri göremezsiniz ![]() · Öğüt vermek kolay, örnek olmak zordur ![]() · Herşey olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() · Olgun insan güzel söz söylemesini bilen insan değil, söylediğini yapan ve yapabildiğini söyleyebilen insandır ![]() · İnsanlar görevlerini yapmanýn kendilerini mutlu edeceğini, mutlu olmanın da bir görev olacagını ögrenselerdi, daha iyi bir dünyada yaşarlardı ![]() ![]() · Üç şey gizlenemez: Duman, aşk ve parasızlık ![]() ![]() ![]() · Her bildiðini söyleme, fakat her · söylediğini bil ![]() ![]() Gülemeyen güldüğünü sanır, gülemediğini anlayýnca da güleni kıskanır ![]() · Para her kapıyı açar fakat kilitleyemez ![]() · Öğrendiklerini bir saat gibi cebinde taşı ![]() ![]() ![]() · En çabuk kuruyan şey gözyaşıdır ![]() · Dostlarını armağanlarla satın alma, armağan veremeyice onlar da seni sevmekten vazgeçerler ![]() · Kimi insanlar yaşamda hiçbir amaca sahip olmadan yaşarlar ![]() ![]() ![]() Adaletsizliği engelleyecek gücünüzün olmadığı zamanlar olabilir ![]() Elie Wisel Sahip olduğunuz koşulları değiştirmek için, önce farklı düşünmeye başlayın ![]() Norman Vincent Peale Bir insanı, ancak gerçekten uyuyorsa uyandırmak mümkündür ![]() ![]() Mahatma Gandhi Adaletsizliği engelleyecek gücünüzün olmadığı zamanlar olabilir ![]() Elie Wisel İnsanlar başaklara benzerler ![]() ![]() Montaigne Yanlış yapmayan insan yoktur ![]() ![]() Einstein Cehennem yerinde hiç ateş yoktur ![]() ![]() Karacaoglan Denizin dibinde incilerle taşlar karışık bulunurlar ![]() ![]() Mevlana Başarısızlık, daha akıllıca işler yapmak için yeni baslangıçlar fırsatıdır ![]() Moshe Arens Düşmanınızı asla hata yaparken rahatsız etmeyin ![]() Napoleon Bonaparte Yaşam size verilmiş boş bir filmdir ![]() ![]() Ara Güler Dostluk, toprak bir maşrapa gibidir, önemsiz bir nedenden birdenbire kırılır ve bir daha kullanılmaz ![]() Cicero Herkes aynı fikirdeyse, hiç kimse yeterince düşünmüyor demektir ![]() Mevlana Bana güç veren zaferlerim değil, yaşamdaki yenilgilerimdir ![]() Sidney Poyntz Büyüklüğün belli bir ölçüsü yoktur ![]() ![]() ![]() Seneca Hayatınız kötü bir yola girmişse, unutmayın; direksiyondaki sizsiniz ![]() Marlynn Longston Hayal gücünün mutlu bir çabaya girebilmesi için biraz da sıkıntı görmesi gerekir ![]() John Ruskin Hayatın çeşitli güçlüklerine karşı üç şey hediye edilmiştir ![]() ![]() ![]() Kant Dünyada hiçbir şey insanı kin besleme duygusu kadar yıpratmaz ![]() Nietzsche Bir insanın hayatının ikinci yarısı, ilk yarıda kazanılan alışkanlıkların sürdürülmesinden ibarettir ![]() Dostoyevski Yaşayan hiçbir şey kendi başına sadece kendisi için yaşamaz William Blake Silahla kazanılan şeref,şerfsizliğin en büyüğüdür ![]() ![]() Dehanın yüzde biri ilham, yüzde doksan dokuzu terdir ![]() Thomas Edison Attığınız tokada karşılık vermeyen kişiden sakının: O hem sizi bağışlamaz hem de kendinizi bağışlamanıza olanak bırakmaz ![]() Bernard Shaw Hayatta en büyük eğlence, başkalarının "Yapamazsın" dediğini yapmaktır ![]() Walter Bagehot Övülmek isterseniz, alçakgönüllülüğü yem olarak kullanabilirsiniz ![]() Chesterfield Kalbin kendine has nedenleri vardir ki, akıl hiç bir zaman anlayamaz ![]() Blaise Pascal Bir çocuğa önce konuşmayı öğretirsiniz, sonra da susmayı ![]() Prochnow Mantıklı düşünüp mantıksız davranmak insan yapısının özelliğidir ![]() Anatole France Güzel gençler doğanın rastlantı sonucu yaratılmasıdır; güzel yaşlılar yaşlanmasını bilen sanat eserleridir ![]() Walter Winchell Üzülmek, yarının sıkıntısından bir şey eksiltmez, sadece bugünün gücünü tüketir ![]() A ![]() ![]() Karanlığa küfretmektense, bir küçük ışık yakın, daha iyi edersiniz ![]() Andre Gide Gözler yaşarmadıkça gönüllerde gökkuşağı oluşmaz J ![]() ![]() Yalnızca kültürlü insanlar öğrenmeyi sever, cahiller ders vermeyi tercih eder ![]() Edouard Le Berquier Kardeş, dost olmayabilir ama dost, her zaman kardeştir ![]() Benjamin Franklin Küçük şeylere gereğinden çok önem verenler, elinden büyük iş gelmeyenlerdir ![]() Eflatun Şiirin duyarlıklarından soylu tatlar alabilen kişi, gerçek bir şairdir; ömrü boyunca bir tek dize yazmamış olsa da ![]() George Sand İnsan her gün biraz müzik dinlemeli, biraz şiir okumalı, güzel bir resim görmelidir ki, dünyevi kaygılar Tanrı'nın insan ruhuna aşıladığı güzel duygusunu silip yok etmesin ![]() Goethe Soyulduğu halde gülen adam hırsızdan bir şey çalmış demektir, boş yere üzülen ise kendi kendini soyar ![]() William Shakespeare Düşmanınızın neden korktuğunu anlamak için, sizi ne ile korkuttuğuna bakın ![]() Eric Hoffer Nankör insan, her şeyin fiyatını bilen hiçbir şeyin değerini bilmeyen kimsedir ![]() Oscar Wilde |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayata Dair Güzel SözlerDüşen bir çığda, hiçbir kar tanesi kendisini olup bitenden sorumlu tutmaz ![]() W ![]() Sevgiye ve tutkuya açık bir kalp kadar dünyada değerli bir şey yoktur ![]() Goethe Vicdan, içinizden geçen "Birisi bakıyor olabilir" sesidir ![]() H ![]() ![]() Dünya, aç oldukları için uyuyamayanlarla, açlardan korktukları için uyuyamayanlar arasında bölünmüş durumdadır ![]() Paulo Freire Ciddiyet, zihin eksikliklerini örtmek için icat edilmiş bir tavırdır ![]() François de la Rochefaucould Para insanı değiştirmez, sadece maskesini düşürür ![]() Marie-Jeanne Riccoboni Aldıklarımızla hayatımızı kazanırız, verdiklerimiz ise hayatı hayat yapar ![]() Arthur Asle İnsanin ileriye dönük doğru kararlar alması, hesabının olmadığı bir bankadan para çekmesine benzer ![]() Oscar Wilde İnsan düşünce ile görür ve duyar ![]() Epiharmus Özgürlük için mücadele eden halk, çogunlukla karşısında yeni efendiler bulur ![]() Lord Halifax Başkasının önünü aydınlatırken kendi yolumuza da ışık tutarız ![]() Ben Sweetland Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler ![]() W ![]() Karakteriniz, şöhretinizden önemlidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() John Wooden Akıl hiçbir zaman duyguları yönetmez, sadece onun suç ortağı olur ![]() Mignon McLaughlin İnsan, denemediği her şeyde yüzde yüz başarısız olur ![]() Francois de la Rochefoucauld Dünyada hiçbir şey insanı kin besleme duygusu kadar yıpratmaz ![]() Nietzsche Fısıldanan sözler, çok kere yüksek sesle söylenenlerden daha uzağa gider ![]() Çin Atasözü Birisi herhangi bir konuda "anlatılması imkânsiz" diyorsa, anlatmaya çalışacağından emin olun ![]() Clyde B ![]() Az şey bilirsek bir şeyin doğruluğuna emin olabiliriz, bilgi artınca kuşku da artar ![]() Goethe Göze göz yasası herkesi kör eder ![]() Gandhi Hayatın en büyük trajedisi çok çabuk yaşlanmamız, ama çok geç akıllanmamızdır ![]() Benjamin Franklin Az gelişmiş demokrasilerde vaatler yalnızca onlara inananları bağlar, vaatleri yapanları değil ![]() Nerede otorite varsa orada otoriteye direnen bir adam vardır ![]() Oscar Wilde Yetenek, sükunet içinde ortaya çıkar ![]() ![]() ![]() Goethe İmkânsızla imkân dahilinde olanın arasındaki tek fark, insanın kararlılık derecesidir ![]() Tommy Lasorda Kadın, her ihtiyacını karşılayacak tek bir erkeği ister ![]() ![]() Cisimleri gördüğüm gibi değil, düşündüğüm gibi boyarım ![]() Pablo Picasso Bazılarının, sadece normal olmak için ne büyük çaba sarf ettiğini kimse fark etmiyor ![]() Albert Camus Kendinizi boş, çaresiz ve yararsız hissediyorsanız kötü ![]() ![]() ![]() ![]() Akıllı despot bunu bildiği için köleleri arasında yararsızlık ve çaresizlik hissini pekiştirmeye çalısır ![]() Frank Herbert Uygarlık bir harekettir, bir durum değil ![]() ![]() ![]() ![]() Arnold Toynbee Bir insan hakkında, başkalarının onun için söylediklerinden çok, Onun başkaları için söylediklerinden fikir edinilebilir ![]() ![]() Leo Alkman İlham diye bir kavramın varlığı kesin; önemli olan insanı çalışırken yakalaması ![]() Pablo Picasso Erkek çocuk ile babası arasındaki tek fark oyuncaklarının fiyatıdır ![]() Jurg Weber Bilgisayarlar çoğu işi kolaylaştırır, ancak kolaylaştırdıkları işlerin büyük çoğunluğu gereksizdir ![]() Andy Rooney Maddi hayata tapanlar, deniz suyu içenlere benzerler, içtikçe susuzlukları artar ![]() Muhittin-i Arabi Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar ![]() Aristofanes Eğer aç ve kimsesiz bir köpeği alıp bakar ve rahata kavuşturursanız sizi ısırmaz ![]() ![]() Mark Twain Düşmanlarınızı kötülemeyin, onlar sizin eserinizdir ![]() William Hazlitt Kişilikli olmak, kimse görmediği zaman da doğru olanı yapmaktır ![]() J ![]() ![]() Ey hayat! Ölüme şükret, seni, onun yüzünden seviyorum ![]() Seneca Güzel konuşmak için bir tek yol vardır; dinlemeyi öğrenmek ![]() Christopher Morley Birisine karşılık veremeyeceği bir iyilik yapmadıysan, mükemmel bir gün nedir bilmiyorsun demektir ![]() Ruth Smeltzer Nefretin kök salması, tıpkı kötü ün gibidir: yok edilmesi zordur ![]() Baltasar Gracian Hiç bir insana rastlamadım ki, onda öğrenilecek bir şey olmasın ![]() Alfred de Vigny Hoşgörünüzü tutumlu kullanın ![]() ![]() Chateaubriand Kendini ulusuna hizmet etmeye adayan siyasetçiye devlet adamı denir ![]() ![]() George Pompidou Bir şeyi istediğimiz zaman hep onun çekici yanlarını görürüz, onu elde ettikten sonra da hep kötü yanlarını buluruz ![]() Jonathan Swift İnsan dünyaya bir defa gelir ![]() ![]() Joe E ![]() Felek sana hayat diye eksi bir limon uzattıysa, sen üstüne tekila ve tuz iste ![]() Meksika deyişi Sırtı yere geldikten sonra kazanmış olmak yalnız siyaset alanında görülür ![]() Edgar Fause Güneş parlamaktayken, ekinini biç ![]() Chamfort Mutluluk, gençlikte beklenmedik şeylerde, yaşlılıkta ise alışkanlıklarda aranır ![]() P ![]() Erkekler uslanmaz, erkekler teslim olur ![]() Chris Rock İnsan, yüzü kızaran ve yüz kızartıcı işler yapan tek hayvandır ![]() Mark Twain Kalbin kendine has nedenleri vardır ki, akıl hiç bir zaman anlayamaz ![]() Blaise Pascal Flört ederken kalbimiz o kadar yüksek sesle atar ki, aklımızın sesini duyamayız ![]() Bern Williams Dünyada insana yardım eden şey raslantı değil, azim ve sebattır ![]() Samuel Smiles Öfkeliyken konuş; göreceksin, hayatında yaptığına pişman olduğun en iyi konuşma olacak ![]() Laurence J ![]() Yenilgiye ugrayınca umutsuzluğa kapılma, her başarısızlıkta bir zafer isteği yatar ![]() Germain Martin Bir işi yaptırmanın üç yolu vardır: Ya kendin yaparsın ya para verip yaptırırsın ya da çocuklarının yapmasını yasaklarsın ![]() Monta Crane Hayat, bir bileği taşıdır, benliğinizi yapan madenin cinsine göre sizi ya eskitecek ya da cilalayacaktır ![]() İdeas Eğer güneşi gözden kaçırdım diye gözyaşı dökersen, yıldızları da gözden kaçırırsın ![]() Rabindranath Tagore Vicdan, başkalarının size söyleyeceklerini önceden size fısıldayan duygudur ![]() J ![]() ![]() Hayatımızdaki gölgelerin çoğu kendi güneşimizin önünde durmamızdan oluşur ![]() Ralph Waldo Emerson Bütün dehamı, bütün eserlerimi, akşam yemeğine geç ya da erken gelmemle candan ilgilenen bir kadın uğruna feda etmeye razıyım ![]() Turgenyev Risksiz fetih, zafersiz galibiyettir Pierre Corneille Yapamayacağın şeylerin yapabileceklerini engellemesine izin verme ![]() John Wooden Sevip de kaybetmek, sevmemiş olmaktan daha iyidir ![]() Seneca Arkadaş, insanın yapacak hiçbir şeyi olmadan, konuşacak hiçbir laf bulamadan, sessizce birlikte olabildiği kişidir ![]() Sheryl Condie Çocukluk saflığını kaybetmeyen adama büyük adam denir ![]() Mencius Korku suçu, suç cezayı doğurur ![]() Voltaire Yaşlanmak bir dağa tırmanmak gibidir, soluğunuz kesilir ama ufkunuz genişler ![]() Mualla Aylar' teşekkürler Yolu sevgiden geçen herkesle, bir gün bir yerde buluşuruz ![]() değerli Dostum Hüseyin Atalan´dan Eylemsiz vizyon, rüya gibidir ![]() ![]() ![]() Sabah gazetesinden alıntı Eleştiriden kaçınmak istiyorsan, hiçbirşey yapma, hiçbirşey söyleme, hiçbirşey olma! ![]() ![]() Edward Hubbard Yürüyen bir aptal, oturan iki akıllıdan daha çok yol alır ![]() Çin atasözü Güçsüzlüğünü dile getirmek, yüreği güçlü insanın işidir ![]() Harold Laski İnsanın tek düşmanı kendisidir, onuda cesaretiyle yenebilir ![]() Winston Churchill Kanunlar , kendi kurallarından taviz vermeyenler için yapılmıştır ![]() Chuck Yeager İnsanların çoğu kaybetmekten korktugu için, sevmekten korkuyor ![]() Sevilmekten korkuyor, kendisini sevilmeye layık görmediği için ![]() Düşünmekten korkuyor, sorumluluk getireceği için ![]() Konuşmaktan korkuyor, eleştirilmekten korktuğu için ![]() Duygularını ifade etmekten korkuyor, reddedilmekten korktuğu için ![]() Yaşlanmaktan korkuyor, gençliğinin kiymetini bilmediği için ![]() Unutulmaktan korkuyor, dünyaya iyi birşey vermediği için ![]() Ve ölmekten korkuyor aslında yaşamayı bilmediği için ![]() W ![]() Kopan bir ipe sımsıkı bir düğüm atarsanız, ipin en sağlam yeri artık bu düğümdür ![]() ![]() ![]() ![]() --->: Hayata Dair Güzel Sözler frmacil sayfa 2iki --->: Hayata Dair Güzel Sözler |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayata Dair Güzel Sözler"Hayat bir savaştır ![]() ![]() Kendi kendinin efendisi olmayan bir kimse özgür değildir ![]() Fikirler paraşüte benzer açılmadıkları zaman hiçbir işe yaramazlar ![]() geç kalınmış tebessüm idamdan sonra gelen affa benzer ![]() ![]() Kötüleri iyi yapmak için uğraşacağına,iyilere sahip çık kötü olmasın ![]() |
![]() |
![]() |
|