Şekerpare |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
ŞekerpareŞekerpare 4 kişilik Malzeme: 4 su bardağı un 250 gr tereyağ 2 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 150 gr pudra şekeri 1/3 su bardağı irmik 1/2 adet limon 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu Üzeri için : 1 adet yumurta 1 çay bardağı fındık içi Şurubu için : 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su çeyrek limon suyu 80 gr kuru meyve Tarifi Tereyağı oda sıcaklığında yumuşamaya bırakın Hamur için unu tezgahın üzerine aktarıp ortasını havuz gibi açın Kalan malzemeyi ekleyip pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekli verin Fırın tepsisini fırça yardımıyla tereyağ ile yağlayın Şekerpare hamurlarını fırın tepsisine aralıklarla dizin Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün, fındıkları ortalarına hafifçe bastırarak yerleştirin Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında altın sarısı rengini alana dek pişirin Şurubu için tüm malzemeyi sos tenceresinde kaynatın Fırından çıkardığınız sıcak şekerparelerin üzerine sıcak şurubu gezdirerek dökün Şurup çekene dek soğumaya bırakın Zar şeklinde doğranmış kuru meyveler eşliğinde soğuk servis yapın![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|