![]() |
Her Zaman Aşk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Zaman AşkAşk anlık bir şey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşk anlık bir şey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun ürettiği korkuya bağlı bir duyarlık ![]() ![]() ![]() Aşk işte ![]() ![]() ![]() Bu yüzden aslında herkes herkese aşık olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O taşın hareketidir bunu anımsatan ![]() ![]() ![]() Bu yüzden bitti denen aşklarda bile en acılı duygu anımsayışlardır ![]() ![]() ![]() Aşk anımsamaktır Ve elbette fark etmek ![]() Neyi mi? Tam o an,oduvarı sarsan neyse;bir bakış,bir duruş,bir söz,susuş ![]() ![]() ![]() Her şeyi anınsayanlarınve yaşadıklarını hissederek yaşayanların çektiği nevrotik sancının sebebi,çokca bu değil mi? Çünkü ilk neden ,özünde önemsizdir ![]() Çünkü;"neden"herşey olabilir ![]() ![]() ![]() Her şey ![]() ![]() ![]() Nedenlerin genellikle önemsiz olması,hayatımızı oluşyoran süreçte,aşk dışında şeyler için de elbette geçerli ![]() ![]() ![]() İşte bu nedensizlik yada önemsiz nedenlerin başlattığı o önlenemeyen sarsıntıdır aşk ![]() ![]() ![]() Zaten önlenemiyorsa aşktır en çok ![]() ![]() ![]() Engellenemiyorsa Kaşamıyorsan ![]() ![]() ![]() Ve ferk ettiysen ![]() ![]() ![]() Bilinmeyen bir duruma dair saptama yapmak anlamlımı bilmiyorum ![]() ![]() ![]() Ama o fark vardır ![]() ![]() ![]() O kadın artık bütün diğer kadınlardan,o adam diğer bütün adamlardan farklıdır ![]() O an "hep"tir ![]() ![]() ![]() Olan bitan "hep",o anda olup biter ![]() ![]() ![]() Cinayetler,aldatış yada kaçışlar,hep o an ve hep o an içindir ![]() O anı sonsuz kılmak çabasımı,unutamayacak olmanın yarattığı bir cinnet mi? Ne fark eder? Öyledir ve artık hep öyle kalacaktır ![]() Farkların giderek artması,ölçüsü tutulamayan ve hızla derinleşen bir tutkı ve önceden dünyaya yansıttığın acımasızlığın bir yansıması olarak,kendine ve aşık olunana kişiye dönüşür ![]() Her şey ona dönüşür ![]() ![]() ![]() O,her şeydir ![]() ![]() ![]() O zaman aşktır ve mutluluk veren acı çektiren ve acı çeken,özlenen ve özleyen,giderek söylenen ve söyleyen,birbirine karışır: Bir olur ![]() ![]() ![]() Kendini aynada görmesen ve kendi sesini duymasan,eskiden bir "kendin" olduğunu bile anımsayabilirsin ![]() ![]() ![]() Unutabilirsin ![]() ![]() ![]() Ve unutmak ![]() ![]() ![]() Elbette aşkı yok sayabilmek için gereken en büyük,en gerekli yalandır ![]() "Unuttum" yalanı olmasa varoluşun tehlikeye girer ![]() ![]() ![]() Unutuğuna inanmak zorundasın ![]() Ve tüm inançlar gibi,kendisi için ne gerekiyorsa doğrusu odur ![]() ![]() ![]() Unutmak;ilaçtır ![]() "Bir aşkı;ancak,bir başka aşkla yok edebilirsin" demişti birileri ![]() Tabutuna çaktığın yeni bir çividir her aşk ![]() ![]() ![]() Elbette mezarının görkemi,çivilerin çokluğuyla değil,hala o tabutu parçalamaktan korumalarıyla güçlenecek ![]() ![]() ![]() Aşk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve ben aşığım ![]() ![]() ![]() Ötekileri unuttum ![]() ![]() ![]() [ ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|