Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Hazır Mesajlar & Güzel Sözler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşk, zaman

Her Zaman Aşk

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Her Zaman Aşk

Aşk anlık bir şey Herkes herkese aşık olabilir Önlenemeyen sarsıntıdır aşk Zaten önlenemiyorsa aşktır en çok Engellenemiyorsa kaçamıyorsan kendini tamamen unutabşliyorsan

Aşk anlık bir şeyBir an,insanın içindeki o dev duvardaki,kritik bir taşın hareketiYıkılması aslında çok güç ve hatta neredeyse olanaksız o duvar,titremeye,zaman zaman tüm ağırlığını hissettirerek sallanmaya başlar
Bunun ürettiği korkuya bağlı bir duyarlık
Aşk işte

Bu yüzden aslında herkes herkese aşık olabilirGiderek,belki de aslında herkes herkese aşıktır da,bunu bilmez
O taşın hareketidir bunu anımsatan
Bu yüzden bitti denen aşklarda bile en acılı duygu anımsayışlardır
Aşk anımsamaktır
Ve elbette fark etmek
Neyi mi?
Tam o an,oduvarı sarsan neyse;bir bakış,bir duruş,bir söz,susuş

Her şeyi anınsayanlarınve yaşadıklarını hissederek yaşayanların çektiği nevrotik sancının sebebi,çokca bu değil mi?
Çünkü ilk neden ,özünde önemsizdir
Çünkü;"neden"herşey olabilir
Her şey

Nedenlerin genellikle önemsiz olması,hayatımızı oluşyoran süreçte,aşk dışında şeyler için de elbette geçerli
İşte bu nedensizlik yada önemsiz nedenlerin başlattığı o önlenemeyen sarsıntıdır aşk
Zaten önlenemiyorsa aşktır en çok
Engellenemiyorsa
Kaşamıyorsan
Ve ferk ettiysen
Bilinmeyen bir duruma dair saptama yapmak anlamlımı bilmiyorum
Ama o fark vardır
O kadın artık bütün diğer kadınlardan,o adam diğer bütün adamlardan farklıdır
O an "hep"tir
Olan bitan "hep",o anda olup biter
Cinayetler,aldatış yada kaçışlar,hep o an ve hep o an içindir
O anı sonsuz kılmak çabasımı,unutamayacak olmanın yarattığı bir cinnet mi?
Ne fark eder?
Öyledir ve artık hep öyle kalacaktır
Farkların giderek artması,ölçüsü tutulamayan ve hızla derinleşen bir tutkı ve önceden dünyaya yansıttığın acımasızlığın bir yansıması olarak,kendine ve aşık olunana kişiye dönüşür
Her şey ona dönüşür
O,her şeydir
O zaman aşktır ve mutluluk veren acı çektiren ve acı çeken,özlenen ve özleyen,giderek söylenen ve söyleyen,birbirine karışır:
Bir olur

Kendini aynada görmesen ve kendi sesini duymasan,eskiden bir "kendin" olduğunu bile anımsayabilirsin
Unutabilirsin
Ve unutmak
Elbette aşkı yok sayabilmek için gereken en büyük,en gerekli yalandır
"Unuttum" yalanı olmasa varoluşun tehlikeye girer
Unutuğuna inanmak zorundasın
Ve tüm inançlar gibi,kendisi için ne gerekiyorsa doğrusu odur
Unutmak;ilaçtır
"Bir aşkı;ancak,bir başka aşkla yok edebilirsin" demişti birileri
Tabutuna çaktığın yeni bir çividir her aşk
Elbette mezarının görkemi,çivilerin çokluğuyla değil,hala o tabutu parçalamaktan korumalarıyla güçlenecek
AşkMümkündür
Ve ben aşığım
Ötekileri unuttum

[alıntı]

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com