Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, hakkında, kampı, okulları, okulu, yaz

Yaz Okulu Nedir - Yaz Kampı Nedir - Yaz Okulları Hakkında Bilgi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yaz Okulu Nedir - Yaz Kampı Nedir - Yaz Okulları Hakkında Bilgi

Yaz Okulu nedir - Yaz Kampı nedir - Yaz Okulları Hakkında bilgi
Yaz okulları genellikle 7 - 17 yaş arası öğrencilere yönelik ve tatil köylerinde dil eğitimi ile tatili beraber sunan okullardır Dünyanın birçok ülkesinden aynı yaş grubundaki öğrencileri aynı çatı altında buluşturan yaz okulları, öğrenciler arasında uzun yıllar sürecek kalıcı bir dostluk kurulmasına imkan tanımaktadır

Yaz okullarında eğitim genellikle her sene Haziran ayından başlayıp Eylül ayına kadar sürmektedir Bu okullarda hafta içi her gün ortalama 3—4 saat dil eğitimi verilmekte günün geri kalan zamanında ile hafta sonlarında ise yüzme, kürek, tenis, futbol, basketbol ve binicilik gibi çeşitli aktivitelerle öğrencilerin hem dil öğrenip hem de tatil yapmalarına olanak tanınmaktadır Öğrenciler, velileri veya öğretmenleri ile birlikte yurtdışı yaz okullarına katılabilecekleri gibi dilerlerse tek başlarına da güvenli bir şekilde yaz okullarına katılabilmekteler

Yurtdışı yaz okullarına giden öğrenciler havaalanına indikleri andan itibaren çocuk eğitimi konusunda bilgili ve uzun yıllar bu alanda tecrübeli olan okul yöneticileri tarafından karşılanmakta ve konaklayacakları yere transfer işlemleri yapılmaktadır Öğrenciler, eğitimleri süresince sağlık sigortası güvencesi altında ve okulun uzman eğitmen ve rehberleri gözetiminde hem tatil yapıp hem de eğitimlerini tamamlamaktalar Yaz okullarına grup halinde katılabileceği gibi tek kişilik katılımlarda mümkün olabilmektedir

Yurtdışında yaz okullarına giden öğrenciler yaşlarına göre ya okula ait güvenli yurtlarda veya o ülkenin ana dilini konuşan bir ailenin yanında konaklarlar Hangi konaklama türü seçilirse seçilsin öğrenciler her zaman okul görevlileri tarafından sağlık, güvenlik ve her konudan gözetim altında tutulurlar

Pasifik Yurtdışı Eğitim aracılığı ile yurtdışı yaz okullarına hem grup olarak hem de bireysel öğrenciler için organizasyonlar düzenlemekteyiz Yıllar süren tecrübelerimizle Yaz Okullarına bireysel katılımcıların grup halinde yapılacak bir katılımdan daha yararlı olacağını gözlemledik Bunun sebebi ise grup halinde yaz okullarına katılım durumlarında öğrenciler genellikle aralarında kendi dillerini konuşmakta ve diğer ülkelerden gelen öğrencilerle arkadaş olmaya çalışmamakta böylece öğrenilen İngilizceyi pratik yapma şansı olmamaktadır Oysaki Yaz okullarına bireysel katılımcılar değişik ülkelerden gelen ve kendi yaşıtları olan pek çok arkadaş edinir ve yabacı dil pratiği yaparlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com