Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
edildi, kaderine, lise, terk, öss, şampiyonu

Öss Şampiyonu Lise Kaderine Terk Edildi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Öss Şampiyonu Lise Kaderine Terk Edildi

ÖSS Şampiyonu lise kaderine terk edildi

Doğanyurt ilçesinde ÖSS şampiyonu olan 3 derslikli Doğanyurt Lisesi’nin yeterli gelmediği gerekçesiyle 3 yıldır yürütülen başka bir bina yapım çalışmaları bu yılda Milli Eğitim Bakanlığı’nın programına girmedi

Vedat İkizoğlu / İnebolu Postası / AK Partili Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Hükümet, sürekli yatırımını Doğu ve Güneydoğu bölgelerine yapıyor Biz ÖSS şampiyonu bir okuluz Hükümetin sürekli doğuya yatırım yaparak bizleri mağdur etmelerine çok üzülüyoruz”

Doğanyurt ilçesinde hizmet veren Doğanyurt Lisesi’nin kapasitesinin yeterli gelmediği için başka bir bina yapımı bu yılda Milli Eğitim Bakanlığının programına alınmadı

Kastamonu’da en çok köy okuluna sahip ilçe konumunda olan Doğanyurt’ta ilköğretimden mezun olan öğrenciler ilçelerinde lise olmadığı için okuyamıyorlar

Şampiyon öğrencilerin lise özlemi

Doğanyurt ilçesinde köy okullarından mezun olan öğrencilerin yüzde 70’i lise binası yeterli olmadığı için öğrenimlerine devam edemediğini söyleyen Doğanyurt Kaymakamı Hüseyin Göktürk, ilçedeki 3 ders¬likli ÖSS şampiyonu Doğanyurt Lisesinin kapasitesinin yetersiz olduğunu, bu nedenle de köy veya ilçedeki okullarından mezun olan öğrencilerin ancak yüzde 30’unun lise öğrenimine devam edebildiğini belirtti

AK Partili Belediye Başkanı Ahmet Kaya’dan hükümete eleştiri

Doğanyurt’un çocuklarını zeki ve çalışkan olduğunu söyleyen AK Partili Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Hükümetimiz yatırımını sürekli Doğu ve Güneydoğu’ya yapıyor” dedi

3 yıldır yeni bir lise binasının yapımı için çaba gösterdiklerini söyleyen Ahmet Kaya, yer sorunu olmadığını belirtti Kaya, “İlköğretimden mezun olduktan sonra öğrencilerin yüzde 70’i liseye gidemiyor Devlet, kamulaştırma ile lise yapmamıza izin vermiyor Geçen sene hazineye ait bir yeri imar planına gerekli tadilatı yaparak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne sunduk Ama gel gelelim yine programa alınmadı Bakanlığın kendine göre önceliği var Keşke Doğanyurt’ta bu öncelikler arasına girebilseydi Geçtiğimiz yıllarda yapıldı, yapılıyordu diye teklifler oldu Bizde yer tespiti falan yapılınca umutlanmıştık Doğu ve Güneydoğu eğitim ile ilgili öğrendiğim kaynaklar kadarıyla, Milli Eğitim Bakanlığının öncelikli olarak doğu bölgelerine verecek dendi Biz ÖSS şampiyonu bir okuluz Hükümetin sürekli doğuya yatırım yaparak bizleri mağdur etmelerine çok üzülüyoruz Keşke onlara daha güzel bir eğitim ortamı verebilseydik Ama yapacak bir şeyimiz yok Ayrıca lisenin yanı sıra Balıkçı Barınağı, Doğanyurt Çayının Islahı gibi bazı projelerimizde programa hiç girmedi

ÖSS şampiyonu okulun dereceleri

İlçenin ihtiyacına cevap veremeyen Doğanyurt Lisesi geçmiş yıllarda üniversite sınavlarındaki başarılarıyla dikkat çekerek büyük takdir toplamıştı Doğanyurt Lisesi’nin üniversite sınavlarındaki başarıları ise şöyle: 2004 Sözel Türkiye Birin¬cisi, 2005 Sözel Türkiye Üçüncüsü, 2007 Sözel Kastamonu Birincisi, 2007 Sözel-2 Türkiye Birincisi, 2009 Sözel-2 Türkiye Üçüncüsü, 2009 Sözel-1 Türkiye İkincisi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com