Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
canlılara, ekolojik, geniş, olan, toleransı, örnek

Ekolojik Toleransı Geniş Olan Canlılara Örnek

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ekolojik Toleransı Geniş Olan Canlılara Örnek

Ekolojik toleransı geniş olan canlılara örnek

Ekolojik Tolerans: Bazı zamanlarda veya ortamlarda gelişim faktörlerinden biri veya birkaçının şiddeti optimum sınırların altına inebilir veya üstüne çıkabilir Örneğin; nem derecesi, ısı derecesi bazı hallerde çok çıkabilir veya çok aşağı seviyeye de inebilir Bu durum canlının dayanabildiği fakat yaşamını güçlükle sürdürebildiği en elverişsiz durumdur Canlının gelişimini tamamen sınırlayacak biçimde minimum ve maksimum oranlardır İki sınır değer arasındaki şiddet dereceleri ve etkisi tolerans olarak isimlendirilir Bir canlı organizmanın zarar görmeden dayanabileceği banda ekolojik tolerans veya ekolojik esnekliği denir Bir alabalık doğumunda esneklik bandı 0 derece ile 10 derece arasındadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com