Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgiler, deneyi, ile, ilgili, ilginç, michelson, morley

Michelson Morley Deneyi İle İlgili İlginç Bilgiler

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Michelson Morley Deneyi İle İlgili İlginç Bilgiler

Michelson morley deneyi ile ilgili ilginç bilgiler

Bilimadamları Bütün Uzayı Dolduran Esirin Hareketsiz Olduğunu Düşünüyorlardı Dünyamız Evreni Kaplayan Esir Içinde Sanki Su Dolu Bir Kavanozdaki Bir Bilyeye Benzetilebilir Bilyemizi Hareket Ettirdiğimiz Zaman Suda Bir Dalgalanma Olur Aynı şekilde Gök Cisimlerinin Hareketlerinden Dolayı Esirde Dalgalanmalar Olması Gerekir Bu Dalgalanmalar Yüzünden ışığın Hızında Değişmeler Meydana Gelmelidir Fakat Yapılan Deneylerde ışığın Hızı, Daha önceleri Bulunan Hızla (300000 Km/s) Aynı çıkıyor

Esirin Varlığını Deneysel Olarak Ispatlamak Için Yapılan Deneylerin En çok Ses Getireni Michelson-morley Deneyi Oldu Albert Michelson Ve Edward Morley 1887 Yılında Esirin Varlığını Ispatlamak Için Deneylerini Gerçekleştirdiler Düşünceleri Ise şuydu: Denizde Giden Bir Gemide Elimizi Denize Soksak Bir Akıntı, Direnç Hissederiz Aynı şekilde Güneş Etrafındaki Yörüngesinde Ilerleyen Dünyamız Hareketsiz Esirde Bir Akıma Sebep Olacaktır Bu Akımda Dünyanın Hareket Yönünde Gönderilen ışığı Geciktirecektir Bu Gecikmenin Tespit Edilmesiyle Esirin Varlığı Deneysel Olarak Kanıtlanmış Olacaktı

ınterferometre Adlı Bir Aygıtla Gerçekleştirdikleri Deneyde ışık Kaynağından çıkan ışınlar,45 Derecelik Açıyla Duran Yarı Gümüşlenmiş Ayna Tarafından Ikiye Ayrılıyor Bu Iki ışının Biri Dünyanın Hareketi Yönünde, Diğeri Bu Doğrultuya Dik Bir Yönde Ilerliyor Daha Sonra Bu Iki ışın Yarı Gümüşlenmiş Aynadan Eşit Uzaklıktaki özdeş Aynalardan Yansıyarak Geri Dönüyorlar Dünyamız Güneş Etrafında Ortalama 30 Km/s Hızla Yol Aldığı saptanmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com