Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, bölümü, imkanları, mezunlarının, sosyoloji

Bilgi Sosyoloji Bölümü Mezunlarının İş İmkanları Nedir?

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bilgi Sosyoloji Bölümü Mezunlarının İş İmkanları Nedir?

Sosyoloji bölümü mezunlarının iş imkanları nedir?

Adı dışında özellikleri fazla bilinmeyen meslekler, toplum tarafından kuşkuyla karşılanmakta ve iş olanakları hakkında endişeler olabilmektedir Sosyolog, toplum bilimci demektir ve sosyologlar, araştırma kurumlarında, danışmanlık merkezlerinde, insanın ve toplumun söz konusu olduğu her yerde çalışabilmektedirler Daha önce de bütün meslekler için söylediğimiz gibi (mühendislik dalları, mimarlık, işletme vb) bu alanda da ne kadar donanımlıysanız, iş bulma şansınız da o kadar yüksektir

Alttaki yazıyı ve linki inceleyin

Toplum bilimi ya da sosyoloji, toplum ve insanın etkileşimi üzerinde çalışan bir bilimdir Toplumsal (sosyolojik) araştırmalar sokakta karşılaşan farklı bireyler arasındaki ilişkilerden küresel sosyal işleyişlere kadar geniş bir alana yayılmıştır Bu disiplin insanların neden ve nasıl bir toplum içinde düzenli yaşadıkları kadar bireylerin veya birlik, grupkurum üyelerinin nasıl yaşadığına da odaklanmıştır

Toplum bilimi alanında çalışan bir kişiye de toplum bilimci (sosyolog) denir Bir akademik disiplin olarak toplum bilimi bir sosyal bilim olarak kabul edilmektedir Birçok sosyolog bir veya daha fazla uzmanlık alanında veya altdallarında çalışmaktadır

Birçok toplum bilimci akademi dışında yararlı araştırmalar yapmaktadır Bulguları eğitimcilere, yasa yapıcılara, yöneticilere, yenilik yapmak isteyenlere, iş dünyasının liderlerine ve toplumsal sorunları çözme ve toplumsal politikalar oluşturma konusuyla ilgilenenlere yardımcı olmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com