Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hakkında, türkischejugend

Türkischejugend Hakkında

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türkischejugend Hakkında

TürkischeJugend Hakkında

Komünist Akım - TürkischeJugend Nedir - TürkischeJugend Hakkında

TürkischeJugend (Türkçe: Türk Gençliği), 2004 yılında kurulmuş Türk Neonazi grubu 2004 yılında 10 kişi tarafından kurulmuştur Üye sayısı 2007 yılında 150, 2009 yılında 250, 2011 yılında ise 300'e kadar çıkmıştır Grubun ismi Almanca'dır Türk Nazi Partisi isimli oluşum ile aynı yapılanmada oldukları düşünülmektedir

TürkischeJugend üyeleri aşırı Türk milliyetçisi, Nasyonal Sosyalist ve ırkçı düşünüşe bağlıdırlarNazi Almanyası dönemi Nazilerini kendilerine örnek almakta ve Adolf Hitler'e hayranlık duymaktadırlar Üyelerin çoğu Milliyetçi Hareket Partisi'ne ve Ülkücüler'e karşı çıkmakta, Ülkücülerin gerçek Türk milliyetçiliğinden kopup ümmetçiliğe soyunduğunu ve milliyetçi olmalarına rağmen Türkiye'deki etnik gruplara "kardeş" gözüyle bakmalarının iki yüzlülük ve sahtekârlık olduğunu söylemektedirler Buna rağmen MHP'li TürkischeJugend üyeleri de vardır Ayrıca üyelerin büyük bir çoğunluğu Atsızcı'dır Mustafa Kemal Atatürk'ten sonra gelen politikacıların yeteneksiz olduklarını ve Türkiye'yi geliştiremediklerini iddia etmektedirler

Grup, Kürtler'e, Ermeniler'e, Yunanlılar'a, İranlılar'a, Yahudiler'e ve Çingeneler'e karşıdır Türk ırkının saflığının korunması için "etnik temizliğe başlanması" gerektiğini söylemektedirler Komünizm'e karşıdırlar Gruba üye kişiler 16 ve 28 yaşları arasında Ciddiye alınmamış olsalar da Adana'da yaşayan Kürtler'e karşı saldırıda bulunmuş ve bu olayı internet sitelerinde yayınlamışlardır

Farklı bir Neonazi oluşumu olan Nasyonal Sosyalist Türk Hareketi (NASOTUHA) ile irtibata girmiş ve birlik olmaya çalışmışlarsa da NASOTUHA üyeleri bunu reddetmiştir

Şu an internet ortamında etkinliklerini sürdürmektedirler En çok İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Malatya ve Adana'da örgütlenmiş bulunmaktadırlar

Sembol olarak Waffen-SS'in amblemine benzeyen bir sembolü ve bir çeşit kartal motifini kullanmaktadırlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com