![]() |
Denetim Ve İzleme Kontrol Genelgesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Denetim Ve İzleme Kontrol GenelgesiDenetim ve İzleme Kontrol Genelgesi Denetim ve İzleme Kontrol Faaliyetlerinin Yürütülmesi Genelgesi - Çevresel Etki Değerlendirmesi - Çevre Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun SAYI : B ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KONU : Denetim ve İzleme-Kontrol Faaliyetlerinin Yürütülmesi GENELGE (2007 / 03) 05 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bakanlıkta; a) Çevre Denetimi Yönetmeliği kapsamında, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğünün yıllık planlayacağı birleşik denetim programı, Çevresel Etki Değerlendirmesi ve Planlama Genel Müdürlüğüne bildirilecektir ![]() ![]() b) İzleme-kontrol ve denetim faaliyetlerinin Çevresel Etki Değerlendirmesi ve Planlama Genel Müdürlüğü ve Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ilgili birimlerinin koordinasyonu dahilinde yapılması gerekmektedir ![]() ![]() ![]() c) Çevre Denetimi Yönetmeliği ve ÇED Yönetmeliği kapsamında, Çevresel Etki Değerlendirmesi ve Planlama Genel Müdürlüğünün yıllık planlayacağı izleme-kontrol çalışmalarını Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğüne bildirilecektir ![]() İl Çevre ve Orman Müdürlüklerinde; a) ÇED Yönetmeliğine tabi projelerde inşaat ve işletme sonrası dönemlerinde yapılacak olan izleme-kontrol çalışmaları ÇED Şube Müdürlüğü tarafından, işletme aşamasında yapılacak tesis denetimleri Çevre Yönetimi Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecektir ![]() b) İşletme aşamasında Çevre Yönetimi Şube Müdürlüğünce yapılacak tesis denetimlerine eğer gerekli ise ÇED Şube Müdürlüğünden personel katılımı ile birlikte gerçekleştirilecektir ![]() c) ÇED Şube Müdürlüğünce ÇED Yönetmeliği kapsamında yapılacak olan ÇED İzleme-Kontrol çalışmalarında eğer gerekli ise Çevre Yönetimi Şube Müdürlüğünden personel katılımı ile gerçekleştirilecektir ![]() d) Çevre Yönetimi ve ÇED Şube Müdürlüklerinin birleşik olduğu illerde ise personel sayısına göre a,b,c, şıklarında belirtilen durumlara göre personel tahsisi yapılacaktır ![]() Yukarıda bahsedilen hususlara titizlikle uyulması konusunda bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim ![]() |
![]() |
![]() |
|