Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başa, çıkmak, için, kaygısıyla, sınav, öneriler

Sınav Kaygısıyla Başa Çıkmak İçin Öneriler

Eski 10-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Haftalık ve günlük çalışma programı yapın Programınızın olması hangi konuya çalışacağınızı bilmeniz anlamına gelir Bu da kaygıyı azaltır

Çalışırken ara verinDersler arasında çok uzun molalar vermeyinHer seferinde dikkatin toplanması güçtür

Molalarınızı da planlayınÇalışırken her saat başı 10 dk ve her iki saatte bir yarım saatlik mola vermek uygun olacaktır Uzun molalarda yemek yiyebilir, gazete okuyabilir, odanızı düzenleyebilirsiniz

Düzenli uyuyun Günde en az 7-8 saat uyuyun

İyi ve düzenli beslenin Kaygı ile başa çıkmada doğru ve dengeli beslenme çok önemlidir Şeker, hamur işi, kahve, çay, sigara, kaygıyı arttırır Protein ağırlıklı et, süt, yumurta, baklagiller, sebze, bol meyva, kepekli ürünler tüketmeye dikkat edin, bol su için

Pozitif düşününOlumlu düşünmenin gücü, kaygıyı kontrol eder ve azaltır

Kendinizi kendinizle karşılaştırın

Gereklilik içeren cümleler yerine bilirimli cümleler ile düşünmeye özen gösterin

Yapabilirim, öğrenebilirim, çözebilirim

Gevşeme egzersizi yapın Nefes egzersizi yaparak bedeninizi ve zihninizi gevşetin, beden gevşekse zihin daha iyi çalışır Dikkatin bittiğini hissettiğiniz anda nefes egzersizi yapın

En önemlisi kendinize güvenin!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com