Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
formülü, sırat, süratin

Sürat Nedir, Süratin Formülü Nedir

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sürat Nedir, Süratin Formülü Nedir

Sürat nedir, Süratin formülü nedir

1Sürat nedir?

Birim zamanda alınan yola sürat denir Sürat,hareketli varlıkların belirli bir yolu ne kadar zamanda aldığını belirler

2Sürati hesaplayabilmek için neleri bilmemiz gerekir?

Sürati hesaplayabilmek için bir cismin hareketi boyunca aldığı yolu ve bu yolu alması için geçen zamanı bilmemiz gerekir

3Süratin formülü nedir?

Sürat=Alınan yol/Geçen zaman

4Süratin birimi nasıl bulunur?

Sürat birimi=Uzunluk birimi/Zaman birimi

5En çok kullanılan sürat birimleri hangileridir?

Km/h ve m/s dir

6Sabit süratli hareket nasıl tanımlanır?

Eğer bir hareketlinin sürati alınan yol boyunca değişmiyorsa bu araç sabit süratli hareket yapıyor denir

7Hareket enerjisi nedir?

Çevremizde hareket eden cisimler,bu hareketlerinden dolayı bir enerjiye sahiptir Bu enerji hareket enerjisi olarak adlandırılır Bir fare kediden kaçarken ya da kedi fareyi kovalarken hareket enerjisine sahiptir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com