Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ansiklopedik, bilgi, hakkında, savaşı, yermük

Yermük Savaşı Hakkında Ansiklopedik Bilgi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yermük Savaşı Hakkında Ansiklopedik Bilgi

Yermük Savaşı hakkında ansiklopedik bilgi

Yermuk Savaşı(15-20 Ağustos 636) TARAFLAR DÜŞMAN

İslam DevletiBizans İmparatorluğu

BÖLGE:Yermuk Nehri civarlarıKaynakwh:

SONUÇ:İslam ordusunun zaferi

NEDENLERİ

Ebu Bekir,Irak'ın fethedilmesi görevini Halid Bin Velid'i verdiSavaşın asal nedeni bu

GELİŞİMİ

İslam ordusunun Yarmuk'ta toplandığını öğrenen Heraklius,komutanlarını görevlendirdi ve Yarmuk'a hareket ettiBizans ordusunun tek düzende toplandığını gören Halid Bin Velid,hemen ordusunu alışık düzene koyduBirlikler(İslam),1000 kişilik(her biri 1000 kişilik) 38 bölüğe ayrıldıMerkezde 18 bölük vardıSağda ve solda onar birlik vardıVe hücum başladıBizans ordusu,bu ani saldırı karşısında hiçbir şey yapamadıBu fırsatı değerlendiren Halid Bin Velid,Bizans piyadelerine toplu saldırı yaptıBu da ölüm darbesi oldu ve Bizans,ağır bir yenilgi aldı

SONUCU

Irak,Şam,Lübnan ve Suriye;İslam himayesine girdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com