Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bjornson, bjornstjerne, hayatı

Bjornstjerne Bjornson Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bjornstjerne Bjornson Hayatı

Bjørnstjerne Bjørnson

Bjørnstjerne Bjørnson (1832-1910), Norveçli bir papaz oğlu oldu

Christiania içinde okulda (Oslo) Ibsen onun arkadaşlarından biriydi Bjørnson erken Norveç ulusal bir tiyatro hareketine katıldı ve o yayınlamak vermedi bazı şiirsel oynar yazdı Bir öğrenci iken, o, 1854 yılında Morgenbladet bir edebiyat eleştirmeni oldu ve eleştirinin yanı sıra çeşitli gazete hikayeleri katkıda bulunmuştur 1857 yılında, o tarihsel oyun Mellem slagene (savaşları arasında) yazdı ve Norveç Bergen Tiyatrosu'nda sahne müdürü oldu bir edebi kariyerine başlamadan başardı Her ikisi de sonraki yıllarda ulusal siyaset içinde yer aldı (bütün hayatı boyunca yaptığı gibi) ve onun yaratıcı faaliyetleri Arne (1858) ve En memnun gut "Happy Boy" (1860) gibi tarihsel trajedileri ve ülke masalları arasında bölünmüş macera suskunluk ve sevgi çağdaş köylü ve eski destan kahramanları arasında bir akrabalık göstermek için ifade edildi Yıl 1860-1863 o çoğunlukla İtalya, o, Michelangelo ve Yunan heykeli derinden etkilendi, yurtdışında geçirdi

Yetmişli İtalya'ya ikinci bir ziyaret (1873-1875) ve doğru bir dönüş oynar En fallit (İflas) ve Redaktøren (Editör), 1875 yılında üretilen gerçekçilik ve sosyal sorunlar ile işaretlendi Kongen (1877) "The King", bugün laik toplum Hıristiyan ideallerin kaybı, dini bir krizin içine ve kilise dogma bir ret götürdü bir endişe ile dağıtılır 1882 yılında Norveç sol ve En hanske (1883), "Eldiven" yazılı olduğu yurtdışında beş yıl boyunca, bir oyun olduğu gibi cinsel konularda Bohemians liberal bir tutum ile ilgili bir ikiyüzlülük saldırdı Müteakip yıllarda o da dini hoşgörü, ana tema, Det flager i byen og på havnen (1884) ve "Tanrı'nın Way" På Guds veie (1889) "Kurts Mirası" gibi eğitim romanları yazdı oevne, annet stykke (1895) "İnsan Gücü Ötesinde" Over eğitim oynamak gibi

Onun son önemli rolü siyasi hoşgörü teması davranır Paul Lange og Tora Parsberg (1899), ve nihayet Nar den ny vin blomstrer (1909) "Yeni Şarap Çoğalmaları" Bjørnson Kullanıcı toplanan eserler, 1919 yılında dokuz cilt olarak yayımlandı

Nobel Anlatım, Edebiyat 1901-1967, Editör Horst Frenz, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1969

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz

Bjørnstjerne Bjørnson 26 Nisan 1910 tarihinde öldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com