Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
feynman, hayatı, richard

Richard P. Feynman Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Richard P. Feynman Hayatı

Richard P Feynman

Richard P Feynman, 11 Mayıs 1918 tarihinde New York City'de doğdu Onun elde Lisans Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde okudu doktorasını aldı, 1939 yılında Princeton Üniversitesi'nde 1942 yılında Profesör ve Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü (1950-1959) sonra Teorik Fizik atanan Profesör ziyaret ederek, Princeton Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi (1940-1941), Cornell Üniversitesi (1945-1950) Teorik Fizik Profesörü oldu Halen Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nde Richard Chace Tolman teorik fizik profesörü

Ulusal Bilim Akademisi, Profesör Feynman, Amerikan Fizik Derneği, Amerikan Bilimde İlerleme Derneği üyesi, 1965 yılında Royal Society, Londra (İngiltere) yabancı üye olarak seçildi

Einstein Ödülü (Albert Einstein Tıp Ödülü Koleji), Lawrence Ödülü (1962) Albert Einstein Ödülü (1954, Princeton): O aşağıdaki ödüller tutar

Richard Feynman Gweneth Howarth ile evli, bir oğlu, Carl Richard (22 Nisan 1961 doğumlu) ve bir kızı Michelle Catherine (13 Ağustos 1968 doğumlu) vardır

Nobel anlatım, Fizik 1963-1970, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1972

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz

Richard P Feynman, 15 Şubat 1988 tarihinde vefat etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com