Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
daniel, hayatı, nathans

Daniel Nathans Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Daniel Nathans Hayatı

Daniel Nathans

Ailem Yeni Dünya özgürlük ve fırsat arayan Rus Yahudi göçmenlerin bir dalganın bir parçası olarak, bu yüzyılın ilk yıllarında Amerika Birleşik Devletleri'ne geldi Annem, Sarah Levitan, o 18 yaşındayken Amerika'ya geldi Ortodoks bir aile isyan Babam, Samuel, onun midteens eve bıraktı ve bir kaç yıl sonra Amerika Birleşik Devletleri'ne yaptığı yol yaptı

Onlar, 1910 yılında Philadelphia'da evlendiler

Onların dokuz çocuk son olarak büyük depresyon arifesinde Wilmington, Delaware, 1928 yılında doğdu Kısa bir süre sonra, babam küçük işletme kaybetti ve bir süredir işsiz Evimiz soğuk ve sızıntılı, ve (daha sonra öğrendim) ailem bazen aç gitti Ancak genellikle çocukları için iyi bir mizah ve kesinlikle umutlarını korumak başardı Bu dönemde sadece düşkün anıları, özel bir sevgi ailesinin dikkatini nedeniyle hiçbir şüphe var

Benim eğitim, devlet okullarında Wilmington başladı Bu yıl boyunca, yaklaşık 10 yaş, ben de hafta sonları ve yaz aylarında, bazı iş veya okuldan sonra diğer çalıştı Kardeşlerim ayak izlerini takip, kimya, felsefe ve edebiyat okudu, Delaware Üniversitesi, gitti Ben bilim ve matematik keyif olsa da, ne ben hatırlıyorum en canlı felsefe ve siyaset, profesörler ve öğrenciler (sadece savaş gazileri bir dizi dahil) küçük bir uyarıcı, bir daire Babam için doğa bilimleri benim ilgi "ilaç" anlamına geliyordu ve bir doktor olma biliyordu herhangi bir diğer alternatif daha bana daha cazip görünüyordu Bu yüzden tıp fakültesine başvuran ve St Louis Washington Üniversitesi'nden burs aldı Washington Üniversitesi şanslı bir seçim olduğu ortaya çıktı Öğretim, bilimsel ve özverili ve öğrenciler için erişilebilir oldu Harika bir yaz Farmakoloji Profesörü, Oliver Lowry, araştırma, tıbbi araştırma ve öğretim alanında kariyer tıbbi uygulamada daha bana daha uygun bu beni ikna etti 1954 yılında MD derecesi aldıktan sonra, ustaca bir klinisyen ve tıbbi bilim adamı Robert Loeb, tıpta bir staj için New York'ta Columbia-Presbyterian Tıp Merkezi gitti Bu, hayatımın en değerli yıllar biriydi Insan gücü ve bir doktor gördüğü zaaf bakışlar hala benimle Bethesda Ulusal Sağlık Enstitüleri Klinik Doçent olarak hizmet kesintiye tıbbi bir sakini olarak, Columbia Üniversitesi'nde iki yıl daha geçirdi Bethesda benim yıllarda Joanne Gomberg evlendi ve oğlumuz Eli doğdu

Ulusal Sağlık Enstitüleri plazmasitom hücreleri miyelom protein oluşumu, Michael Potter ve John Fahey ile bir çalışmanın sonucu olarak proteinlerin biyosentezi bir ilgi gelişti Bu Rockefeller Enstitüsü tarafından 1959 yılında Fritz Lipmann laboratuvara götürdü Burada büyüyen peptid zincirleri amino asitlerin yanı sıra bakteri "uzama faktörler", bu adımı (Amos Neidle) bir inhibitörü olarak puromycin eylem mekanizması çalıştı tanımlanır ve Norton Zinder ile ortak bir çalışmada, bakteriyel bir virüsün RNA viral kat protein hücre özleri sentezi yönettiği olduğunu göstermiştir Lipmann laboratuvar ve Rockefeller Enstitüsü canlandırıcı bir atmosfer O yıllarda, ben bir geat şey öğrendim ve bana Lipmann sanatı kalıcı bir etki yaptı Ben de biyokimyasal araştırma ve bunu yapabileceğini sevdim bulundu Tıp bir bölüm dönme niyeti terk edilmiş ve Barry Wood, Washington Üniversitesi'nde bir ilham eski öğretmeni tarafından yönetilen Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı, Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi, bir pozisyon kabul edildi New York'ta yıllarda oğlu Jeremy doğdu ve 1962 yılında Baltimore hareket kısa bir süre sonra eşim, en küçük oğlu, Ben doğurdu

Baltimore Hamilton Smith, Bernard Weiss, Kenneth Berns, Thomas Kelly ve John Morrow işe yavaş yavaş madde geliştirilen bir tek adam "Genetik Bölümü" başkanı oldu Hopkins ilk araştırma, in vitro bakteriyofaj RNA çeviri, çalışmaların bir devamı olduğu, özellikle faj kat protein ve RNA parçaları çeviri genlerin yerini tarafından düzenlenmesi Bu yıl içinde ortak çalışanlar Yoshiro Shimura, Max Oeschger, Gerardo Suarez, Robb Musa, Kathleen Eggen Roy Schmickel, Herbert Kaizer, Marilyn Kozak, ve Susan Polmar

60 ortalarında viral tümörigenezinde ilgilenmeye başladı ve Leo Sachs ve Ernest Winocour Rehovot, İsrail'deki Weizmann Bilim Enstitüsü hayvan hücreleri ve virüsler, hakkında 1969 öğrenim yılının ilk yarısında geçirdi O bahar Hamilton Smith, o Haemophilus influenzae bulduklarını kısıtlama endonükleaz hakkında bana bir mektup DNA tümör virüsleri genomların incelemek için restriksiyon enzimlerini kullanarak olasılığı benim ilgi uyandırdı Geri Baltimore 1969 yılının yaz ve sonbahar aylarında, Stuart Adler ve ben tutunmaya yeteneklerini Simian Virüs 40, Tümör Gelişimi için kültür hücreleri dönüştürmek en basit hayvan virüs DNA bilinen restriksiyon enzimleri anket Smith'in enzim ve benzeri enzimler tarafından üretilen Simian Virüs 40 DNA parçaları kullanma sonradan keşfedilen Kathleen Danna ve George Çuval viral DNA bir bölünme haritası inşa Yandan bu harita, diğer ortak çalışanlar önceden seçilmiş kısıtlama siteleri silme mutantlar ve daha sonra nokta mutantlar inşa etmek, ve doğal olarak virüsün varyantları kaynaklanan genomları analiz etmek, molekül boyunca viral genler ve şablon fonksiyonları yerelleştirilmesine başladı Bu daha sonraki çalışmalarda Associates Elena Nightingale, Ching-Juh Lai, Theresa Lee, William Brockman, Mary Gutai Walter Scott, Nicholas Muzyczka, ve David Shortle; ve diğer laboratuvarlardan alınan işbirlikçileri, Malcolm Martin, Kathleen Rundell, ve Peter George Khoury Tegtmeyer

Hayatımın son bir kaç on yıl geriye baktığımızda, ben yoluma geldi iyi bir servet vurdu Benim okul boyunca fırsat ve cesaret bir bolluk vardı Öğretmenlerin bazıları benim üzerinde kalıcı bir etkisi vardı olağanüstü bireylerin Ben hayatımın her aşamasında ilginç ve samimi meslektaşlarınız oldu, bazı kime yakın arkadaş Araştırma alanı olarak her zamanki gibi benim için heyecan verici, ve aslında bir "yazlık sanayi" çabası kalır Ben çok zevk kaynağı olan yetenekli öğrenciler vardı ve ben onların kariyerlerini geliştirmek gibi daha gelmesini bekliyoruz Ve en önemlisi, eşi ve oğulları, bizim evde sevinç ve uyum, her şeyin gerekli bir atmosfer yarattık

Hayat

Wilmington, Delaware, ABD Samuel ve Sarah (Levitan) Nathans 30 Ekim, 1928, doğdu

Joanne Gomberg 4 Mart, 1956, evlendi Üç çocuk: Eli, Jeremy Ben

Kimya Lisans (1950), University of Delaware, Newark, Delaware

MD (1954), Washington Üniversitesi, St Louis, Missouri

Stajyer (1954-1955) ve Resident Tıp, Columbia-Presbyterian Tıp Merkezi, New York (1957-1959)

Klinik Doçent (1955-1957), Sağlık, Bethesda, Maryland Ulusal Sağlık Enstitüleri

Misafir Araştırmacı (1959-1962), Tıbbi Araştırma, New York Rockefeller Enstitüsü

Öğretim üyesi (1962-present), Tıp, Baltimore, Maryland Johns Hopkins Üniversitesi 1972 yılından bu yana Boury Profesör ve Mikrobiyoloji Bölümü Direktörü

Amerikan Kanser Derneği Scholar (1969), Weizmann Bilim Enstitüsü, Rehovot, İsrail

Ulusal Akademi Moleküler Biyoloji Bilimler US Steel Vakfı Ödülü (1976)

Görevlisi, Amerikan Sanat ve Bilim Akademisi (1977)

Les Prix Nobel

Nobel ödülleri 1978, Editör Wilhelm Odelberg, [Nobel Vakfı, Stockholm, 1979

Bu otobiyografi / biyografi ödülü zamanda yazılmış ve daha sonra kitap serisi Les Prix Nobel / Nobel Ders Verme yayımlandı Bu bilgiler bazen Laureate tarafından sunulan bir zeyilname ile güncellenir

Daniel Nathans 16 Kasım 1999 tarihinde vefat etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com