Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kitap, mesajlar, oku, online

Mesajlar - Online Kitap Oku

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mesajlar - Online Kitap Oku

İslâm Dini'ni gerçekten samimiyetle benimsiyorsanız, geçmişin şartları içinde oluşmuş yorumları bir yana koyarak, Hz Muhammed aleyhisselâmdan bize intikâl eden verileri günümüz şartları ve bilgileri ışığında yeniden değerlendirmeye alınız

DİNDE REFORM OLMAZ! Çünkü Din, "ebeden değişmez sünnetullah" üzerine bina olmuştur

DİNİ ANLAMADA REFORM ise çağımızda zaten başlamıştır

Dini anlamada REFORM'un gerçekleşmesi için, konunun kesinlikle en başından ele alınarak, "DİN"i temelden ANLAYIŞIN yeniden yapılandırılması zorunludur

Dini kabullenmek, ya "gökte tanrı" ve onun yolladığı postacı-elçi peygamber ve fermannamesi kitap anlayışına ve temeline göre yapılandırılır; ya da Kurân'ın açıkladığı "ALLAH", "RASUL", ve buna dayalı, sistemi açıklayan "KİTAP", anlayışıyla olay değerlendirilip; her konu bu anlayışa göre yerli yerine oturtulur

"Kurân'ın RUHU" esas alınmadan ortaya konulacak bütün yaklaşımlar, "göktanrı"nın fermannamesine kelime ve harf bazında şekilci ve mantık-akıl dışı yaklaşımlar getirecektir Bu da bazı akılsızların, "iman akılsızca yaklaşımdır" (!?) savına pâye vermekten başka bir şey sağlamayacaktır

İslâm Dini, bir kabile veya aşirete tanrı manitu ya da ilah anlayışı edindirip; onları sopa korkusuyla yola getirmek amacıyla, bir tanrı peygamberi tarafından topluma tebliğ edilmemiştir!

"İslâm DİNİ", Allah indindeki "DİN"dir ve insanlığın tek kurtuluş reçetesidir! Evrenin, insanı ilgilendiren kadarıyla, boyutsal sistemini açıklamaktadır!

"İMAN", TAKLİT KABUL ETMEZ!

Kimse, "iman" gereken konuları bilinçli olarak, idrak ederek kabul etmedikçe, "mümin" olmaz! Taklidî kabuller kişiye ahırete dönük olarak, hiç bir yarar sağlamayacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com