Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çay, kahve, kitap, özeti

Çay Mı Kahve Mi Ben Mi - Kitap Özeti

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çay Mı Kahve Mi Ben Mi - Kitap Özeti

Çay mı,Kahve mi,Ben mi?

Yazar Adı : Trudy Baker , Rachel Jones , Donald Bain

Yayınevi:Goa Basım Yayım

Basım Tarihi :Nisan 2007

Çay mı, Kahve mi, Ben mi?, ilk yayımlandığı 1967 yılında fırtına gibi esmiş, tüm dünyada 5 milyonun üstünde satmış, en başarılı televizyon filmerinden birine konu olmuştu Kitap o kadar popülerdi ki, “çay mı kahve mi ben mi” sözü günlük hayatta yaygın olarak kullanılan bir deyim haline gelmişti

Romanın başarısının temelinde, o yıllarda pek çok genç kızın hayalini süsleyen hostesliğin içyüzünü, bizzat bu deneyimi yaşamış iki kadının ağzından anlatıyor olması vardı O zamanlar uçmak “havalı” bir yolculuk türüydü; hostesler de “uçuş görevlisi” olmanın epey ötesinde karakterlerdi Pilotlarla ve yolcularla olan ya da olduğu düşünülen ilişkileri yüzünden, pek çok çapkının hedefi halindeydiler Hareketli bir yaşam sürdükleri kesindi: dünyayı dolaşıyor, hiçbir yerde fazla kalmıyor, sürekli yeni insanlarla tanışıyorlardı Kimbilir başlarından ne ilginç hikayeler geçiyordu!

Çay mı, Kahve mi, Ben mi?, işte bu hikayelerden oluşuyor Hosteslerle ilgili binlerce fıkra ve efsanenin kaynağında, bu romanın olduğunu söylemek abartılı olmaz Trudy ve Rachel’ın mesleğe girişleri, ilk uçuşları, diğer hosteslerle ilişkileri, pilotların tutumları, uçuşlarda tanıştıkları ünlüler, düştükleri zor ve gülünç durumlar, çok keyifli ve mizah yüklü bir okuma deneyimi sağlıyor

Penguin yayınevi tarafından 2003’te “modern klasikler” dizisinde yeniden yayımlanan ve bir Broadway müzikaline uyarlanmakta olan Çay mı, Kahve mi, Ben mi?, uçmanın eski keyfini hatırlamak ya da öğrenmek isteyenler için

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com