Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
euler, kazandırdı, leonhard, matematiğe, neler

Leonhard Euler Matematiğe Neler Kazandırdı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Leonhard Euler Matematiğe Neler Kazandırdı

Leonhard Euler matematiğe neler kazandırdı

(1707 - 1783)

İsviçreli matematikçi Basel Üniversitesinden 16 yaşından mezun olduktan sonra Rus Çariçesi 1Katerina'nın St Petesburg'da kurduğu akademide çalışmaya başladı (1727) Burada güneşi gözleyerek zamanın hassas bir biçimde saptanması üzerine çalışmalar yaptıBu çalışmalar sırasında güneşe çok uzun süreler bakması yüzünden sağ gözünü kaybetti(1735)Euler 1741'de Berline gitti ve 1766 yılına kadar Bilimler Akademisinde kaldı1766'da tekrar St Petesburg'a dönen Euler yaşamının sonuna kadar burada kaldı 1766 da öteki gözünü de kaybetti Euler matematik tarihinin en üretken kişilerinden biridir Matematiğin hemen hemen her dalında araştırma ve yayın yaptı Yaşamı boyunca 800'den fazla makale yayınladı Matematik biliminde uçsuz bucaksız katkılarının yanı sıra Euler aynı zamanda bugünde kullandığımız matematiksel simgelerin de babasıdır:bunların arasında p (dairenin çevresinin çapına oranı) e (doğal logarinmanın tabanı) i (birim sanal sayı Ö-1 ) ve f() (fonksiyon) sayılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com